4 personer 9sp p/pTimjan & vitlöksmarinerad rostbiff med palsternacksmos och rödvinsås

 

  • Färsk timjan
  • 3 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • salt & peppar
  • Rostbiff ca 150g p/p
  • 1 st rödlök
  • Sparris
  • Champinjoner
  • Rödvinsås (jag hade hemmagjord hemma men kan bytas ut till färdig,
  • 2 msk Philadelphia light
  • 1/2 dl mellanmjölk

 

Blanda ihop timjan som du har finhackat med vitlöken.
Gnid in rosbiffen med blandningen och lägg på stekjärnet med lite olja.

Skala morötterna och palsternackan och koka i lättsaltat vatten till det blir färdigt.
Ta av från plattan, häll ut vattnet. Jag använde mig av en elvisp och vispade samman så det blev mos. Tillsätt färskosten,mjölken och fortsätt vispa. Smaka av med timjan,salt och peppar.

Jag stekte sedan upp lite champinjoner och sparris.

Smaklig måltid 🙂