TGIF

Underbart att det är Fredag! Sen att jag sitter isolerad är ju en annan femma…

I dag blev det e lååång sovmorgon jag och lilleman vaknade vid strax efter 10, det är inte ofta att man sover så länge men skönt var det!

Kokade mig en kopp kaffe och ett ägg och gjorde i ordning lite kesella till mig. Gick ut och satte mig i trädgården åhh jag älskar det, att få sitt ute och äta ute. Har saknat det , nu hoppas jag verkligen att sommaren e här och beslutat sig för att stanna!

Slår mig i mellan åt det här med minnen, vad fantastiskt att lukt och smak kan få oss att minnas tillbaka till när vi var barn.

Somrarna som barn när man sprang på mormors gård och lekte för friska vindar, körsbärsträden stod i blom och allt vara bara rosa och underbart. Lukten av nykokt potatis och köttbullar som stod och puttrade i mormors fantastiska gräddsås. Sittandes i hennes hammock i hennes lilla terass och bara smaska i sig hennes goda mat. Kan se hennes framför mig än idag sittandes på hennes stol vicka på fötterna och hur hon rulla sina tummar om varandra. Hennes blåa blommiga klänning som luktade det godaste sköljmedel av dem alla. Min underbara älskade mormor – Saknar dig såååå.

Eller somrarna hos mamma i vårt gamla hus. Man vaknade tidigt av ugglan som satt och sjöng sin lilla sång, lukten av nyklippt gräs och mamma på huk i rabatten som frågar – godmorgon vill du har frukost?! Hennes nybakade bröd och hemmagjorda musli som man dock inte uppskattade då – men det var faktiskt gott;) Man snabbt slängde i sig detta och ville bara få åka till stranden..
Vår trädgård var som en stor skog för mig när jag var liten, mycket träd mycket gräs och mycket blommor. Jag lärde mig även att cykla i denna trädgård av mina kära syster som satte mig naken på en cykel och jag for rakt in bland nässlorna – jag tackar ödmjukast för detta 😉 Love Ya!

Som sagt underbart med minnen – i alla fall de minnen som gör en glad – det är som en tidsresa. När man hör en låt, känner en lukt, smakar ngt. Då blundar vi och åker tillbaka till denna plats vi en gång har vistas på och kan få uppleva det en kort sekund…

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top