Den här dagen gick ju bara så otroligt snabbt. Skäms lite men sitter fortfarande i myskläder. Men det får vi lov då alla i hushållet här idag är dåliga. Adele har fått ögoninflammation i båda ögonen nu dock är det bättre, varar inte lika mycket utan rinner mest. Knack knack har Eden klarat sig ifrån det än så länge.

Vi städade ut Julen igår och det e så skönt att göra det. Vet att många gör det till helgen eller väntar kanske en vecka till. Visst är julen mysig, granen,belsyningen,tomtarna. Men lika glad när allt är borta 🙂

Idag så kom barnens bilbarnstolar, beställde slutet av förra veckan då det vi hade de vi köpte från första början. Stolarna som fick följa med till BB och som vi bar ut våra små underverk i. Nu är töserna förstora för dom och det var dags att byta ut till stolarna nr 2. Får göra ett premiäråk i morgon 🙂

Gjorde en en sååååån god torsk idag. Ingen ville att det skulle ta slut. Och till det tog M och jag ett vin som vi hade fått av Pia & N. Alltså dra mig baklänges vilket vin, sååå i min smak! Vinet heter Marqués de Murrieta och ni hittar de här Det passade så bra till fisken, då det var lite sting i både fisken och såsen

Senapstorsk med rostad sötpotatis
4 personer

  • ca 300 g sötpotatis 
  • 300 g fast potatis 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 tsk timjan 

Torsk

  • ca 800 g torskfilé 
  • 2 msk senap 
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 krm salt 
  • 1 krm peppar 
  • 2 msk ströbröd 
  • 1 msk olivolja 

Grönsaker

  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • tomater

Sås

  • 1 msk tomatpure 
  • 1 1/2 dl lätt cream fraishe
  • 1 msk barbequesås
  • grillkryda
  • salt
  • peppar
  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  3. Potatis: Skölj och skär all potatis i klyftor. Blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
  4. Torsk: Bred senap på torskfiléerna. Blanda grillkrydda, salt, peppar och ströbröd och strö det på fisken. Lägg den på potatisplåten och ringla över olivoljan. Sätt in plåten ytterligare ca 15-25 minuter.
  5. Grönsaker: Hacka persiljan. Dela tomaterna.
  6. Såsen: Blanda kryddorna och barbequesås med cream fraîche. Krydda med kryddorna
  7. Servera torsken med potatis, tomater och sås. Strö över persiljan.