Slippa tänka för ett tag och bara köra. 

Fick en hel del frågor ang min inlägg på Instagram. Så jag tänkte jag besvarar det här 🙂

Ni som har följt mig länge, vet att jag är en livsnjutare, jag älskar att sätta lite guld på tillvaron helt enkelt.  Vi har våra mysiga piglördagar som ni säkert sett, det har blivit liksom en tradition här hemma. Barnen är nästan mer förtjusta i det, och längtar lite extra till mitten av veckan.

Jag har även gått efter viktväktarna ganska så länge, och har det i ryggraden och vet hur man ska göra och räkna osv. Och har alltid gillat att ”twista” om recepten till vårt sätt men ändå att hålla oss till pointsen, ja ni förstår.

Historien är lång gällande mig och vikten, synen på sig själv, pendlingen och, där emellan, föda mina barn, men oxå acceptansen, och älska det du ser. Men den historian kan vi ta en annan gång.

Den senaste tiden så har jag känt lite att vi kanske har unnats oss lite för mycket och ja pandemikilona, semesterkilona hade lagt på sig. Så både jag och M kände att det var dags att ta tag i det en gång för alla, få bort våra extra kilon på kroppen och framför allt bli piggare m.m Vi behöver en spark i baken helt enkelt. Slippa tänka för ett tag och bara köra. 

Jag har följt några stycken som har gått på ett program som heter Weekley Revolt och alla jag har pratat med har varit väldigt positiva till det. Så vi tänkte – Why not! Vi valde ett program som är på 66 dagar, man laddar ner en app där blir du tilldelade recept, utmaningar och daglig träning och så mycket mer. Fördelen är att du dessutom kan ta detta som ett friskvårdsbidrag, sjukt bra!

Det kanske bästa av allt är att vi gör detta tillsammans jag och M, vi tränar varje dag, och bara det är en kul grej att göra tillsammans. Detta programmet startade 17 Januari, men jag hade mitt lilla nyårslöfte så jag startade redan 2:e Januari.

Men som jag sa innan, jag har ju viktväktarna i ryggraden och vet exakt hur det fungerade. Och mat för mig är inte bara bränsle utan det är en stor del av livet. Att få stå där i köket och skapa något från hjärtat, njuta av det och kanske ett glass rött till. Här så känns det som maten som görs är bara för att kroppen ska få bränsle, och ja det går ju emot lite efter det jag tycker. Men skönt att inte räkna, eller skriva upp utan bara göra recepten och inte tänka så mycket. Passar oss bra nu och det ger resultat.

Helt ok recept faktiskt, man lär sig att äta mindre portioner, det är en lågkolhydratskost som faktiskt passar mig väldigt bra, jag försöker undvika pasta, potatis och bröd i normala fall. Inget salt i maten utan bara från de naturliga råvarorna. Och jag äter fasiken oftare nu än vad jag gjorde innan, 6 mål om dagen, herregud tänkte jag först, jag äter 2,3 mål annars. Men så bra det är, jag är aldrig hungrig och framförallt aldrig svullen om magen, bästa, bästa. Och som sagt inget godis, alkohol m.m Jag njuter av min bubbelvatten med en citronskiva i mitt finaste vinglas, inte så illa pinkat 😉

Sen som allt annat så finns det avbrott, som allt bli bortbjuden, eller ha gäster hemma, ja då avviker man från kursen lite, men det är bara upp på hästen dagen efter och köra på, det är ju som allt annat i livet. Oavsett om du är en viktväktare, lchf, eller ja vad du än gör och äter.

Jag ser detta som jag sa innan ”en spark där bak” bryta mitt mönster lite, äta mindre portioner och få in träning varje dag något som vi aldrig har gjort innan. Detta är dock ingen livstil, inte för oss iallafall. MEN efter dessa 66 dagarna så kommer jag fortsätta med hemmaträningen, ha portionstorlekarna i huvudet och använda de redskap som jag har lärt mig här. Så detta är det bästa vi har gjort på väldigt länge och, åter igen, vi gör det tillsammans. Målet med detta är att minska på vågen samt i måtten, men framförallt bli pigga och få in träningen i vårt ganska hektiska liv. Kommer aldrig blir ”smal” eller ha en muskulös kropp, inget jag eftersträvar, men ett bättre jag passar mig så bra 🙂

Och ja jag kommer ta mitt glas bubbel den där piglördagen och kommer äta den där oxfilen och dricka mitt glas merlot, och jag kommer alltid vara en livsnjutare och kommer alltid göra det där lilla ”extra” och kommer dela mitt liv här med er. Men just nu är vi här, och det är en ganska så skön resa vi är på just nu faktiskt…

Det var dags att ta mått och vikt och det kändes jäkligt najs 🙂  Det blev -6 kilo och -22,5 cm (på hela kroppen)

Så ja jag hoppas ni fick svar på en del av era frågor, ha en fin kväll.

PS:Vill vara tydlig med att detta är INGET sponsrat inlägg utan jag ville dela med mig av min ”pågående” vardag med tanke på att många följare, senaste tiden, undrat över uteblivna recept osv DS

s

Några saker som vi har njutet av under veckan, vissa saker som jag har ätit av många gånger under åren och vissa  nya… 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top