Till 4 personer

  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1 gul lök 
  • ca 500 g nötfärs 
  • 1 tsk olja 
  • 1 krm kanel 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 1/2 dl tomatpuré 
  • 1 köttbuljongtärning 
  • 400 ml kokosmjölk 
  • 1 msk majsstärkelse 
  • 1/2 dl vatten 
  • 3 tomater 
  • salt och peppar 

Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.Skala och hacka lök.
Fräs lök och färs i olja i en het gryta. Sänk värmen och blanda ner kryddor, tomatpuré och smula ner buljongtärning.
Rör i kokosmjölken. Blanda majsstärkelse och vatten i en kopp. Rör ner det i grytan. Låt småkoka ca 5 minuter. 
Skär tomater i bitar och lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar.  
Servera med ris.

IMG_5745