Moules Frites

Något som är väldigt lätt att göra men som är så gott är ju Moules Marinières igår så hade vi pommes frittes och Aioli till.

  • 1 kg blåmusslor (vi köpte i nät på Ica Maxi)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • cyeanpeppar (efter smak)
  • 1 knippe persilja

Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.

Ta i blåmusslor, häll på vin, fond och grädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Servera musslorna i en djup tallrik, servera frites i en skål sidan om och även aiolin.

Denna gången så fick vi tag i riktigt stora musslor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top