Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Moules Frites

Något som är väldigt lätt att göra men som är så gott är ju Moules Marinières igår så hade vi pommes frittes och Aioli till.

  • 1 kg blåmusslor (vi köpte i nät på Ica Maxi)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • cyeanpeppar (efter smak)
  • 1 knippe persilja

Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.

Ta i blåmusslor, häll på vin, fond och grädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Servera musslorna i en djup tallrik, servera frites i en skål sidan om och även aiolin.

Denna gången så fick vi tag i riktigt stora musslor 🙂

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: