4 personer 5sp p/p

  • Halvt blomkålshuvud
  • 1 st lime plus skalet
  • Koriander torkad och en halv kruka färsk.
  • Curry
  • Olja 3tsk
  • 1 kilo kycklingfilé
  • Tikka Masala Sauce 350g
  • 2 vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • salt/peppar
  • 1-2 tsk Garam masala krydda 

Skär kycklingen i 2×2 bitar. Skiva löken och vitlöken och stek upp tills de får en fin gyllenbrun färg. Häll sedan i kycklingen och låt den stekas till den är nästan hel färdig. Tillsätt Tikka masala såsen. rör om och låt puttra på svag värme.

Blomkålsbollar (blir ca 10st)
Sätt på ugnen till 250 grader
Finstrimla blomkålen till väldigt små bitar, jag använde mig aven matberedare. Lägg över de sedan i en skål. Ta sedan i ägg (börja med ett ägg och känn efter hur smeten blir),kryddorna,skalet av limen samt saften. Rör om och smaka av. (Jag använder sällan mått på kryddor utan jag tar ögonmått och sen får man smaka av hur man själv vill ha det). Rör om, ska bli en halvkletig smet. Sätt på järnet gansk ahög värmen så oljan hettas upp. Rulla sedan blomkålen som små bollar. och lägg dem på järnet, sänk sedan värmen till medel. Låt dem “puttra” i oljan tills de får en fin yta.  Gäller att vara försiktig så de inte går sönder utan vänd dom försiktigt. Låt dem stekas till de får en fin yta på alla sidor. Strö över curry på båda sidorna.Lägg sedan över på en plåt försiktig och låt dem vara i ugnen i ca 7,8 minuter. Håll koll.

Bollarna blev överraskande gott och fick dubbla tummar upp 🙂