”Har ni svenskt kaffe på hotellet?”

”Är ni i Cabo Roig? Då måste ni bara besöka Costa Blanca Supermarket som har allt alla vi nordbor saknar på semestern!”

Givetvis så tog vi chansen att åka dit (ligger bara ca 5 minuter från där vi bor)och visst bjöd butiken på ett rejält utbud av livsmedelsvaror från bla Norge, Sverige och Tyskland. Perfekt om man har sina ”cravings” eller, som för vår del, midsommar väntar runt hörnet. Men vill man ha någon hemifrån så får man även vara beredd att betala för det. Prismässigt är det tom dyrare än i Sverige men, som sagt, som ett komplement eller om du saknar något typiskt svenskt så rekommenderar jag givetvis ett besök.

Annars är det mycket av den anledningen att man vill bryta sina vardagliga mönster, och rutiner, som vi åker ner hit och stannar en längre tid. För mig är mycket av tjusningen att ge mig i slag med de lokala, eller spanska, produkterna när man lagar till en middag osv. Då mat är ett stort intresse för mig så är det lite av utmaningen att hitta nya, snarlika, produkter men med lite spansk touch till min matlagning. Därför föredrar jag faktiskt att handla i någon av de större matbutikerna här nere. Alcampo, på La Zenia Boulevard, har ju tex ett helt otroligt utbud av alla möjliga matvaror och är det bara lite mindre kompletteringar som skall göras så blir det oftast Lidl.

Men visst blev det även några inköp på Costa Blanca Supermarket. Lite svenskt godis, bearnaissås, gräddfil, räksallad och en burk med potatissallad. Smaker som är svåra att återskapa här nere och därmed åkte ner i vagnen.

Annars har precis kommit hem från stranden och även hunnit med ett dopp i poolen. Tjejerna sitter och äter medan vi andra mest funderar på vad som händer ikväll – blir det hemlagat eller blir det restaurangmat? Med andra ord ett rätt angenämt problem under den spanska solen…

Ha en fin kväll kära läsare

Processed with VSCO with q3 preset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top