Har du hört talas om REKO-ringen?

Det hade i alla fall inte jag. Ja, inte förrän Magnus, på Allt Om Ven, berättade om ”eventet” i samband med att vi besökte ön och deras gårdsbutik. Ni som följer bloggen vet ju att vi spenderade ett antal dagar på den vackra ön utanför Landskrona. Det inlägget kan ni förresten läsa om här om ni, mot förmodan, skulle ha missat det.

REKO-ringen är en folkrörelse, en folkfest, där lokalt producerad mat står i centrum. Syftet med Reko-ring är att den ska fungera som köp- och sälj plattform mellan producent och konsument av lokalt producerade, hantverksmässiga livsmedel, utan mellanhänder. Konsumenten ”lär känna sin mat” och har möjlighet att ställa frågor direkt till producenten. Varannan vecka samlas då ett antal lokala producenter för att leverera ut beställningar som gjorts via deras Facebookgrupp. Du hittar nötkött, pasta, ägg, saft, marmelad, kyckling – you name it! Och allt är då lokalproducerat utan några mellanhänder.

Självklart blev vi nyfikna på hur detta funkade och åkte ut till Maria Park där vi möttes av ett 15-tal olika producenter. Vi fick med oss en hel del därifrån såsom kycklingfärs, pasta, kycklinfileer mm. Snacka om godbitar. Jag passade samtidigt på att prata med dem om just REKO-ringen och de planerade att utöka eventet med ytterligare utlämningsställe. I veckan fick vi nu höra att även Rydebäck, Glumslöv och Råå nu hade inkluderats. Dessa har givetvis inte varit förbjudna från att beställa, och handla, sedan tidigare men tanken är ju att de sk utlämningsställen skall vara så nära folks hem som möjligt. Så framöver (torsdagar ojämn vecka) kommer producenterna nu även stanna till vid Stora Coops Parkering, på Landskronavägen, med start den 10 September. Den gruppen har dessutom fått en alldeles egen REKO-ring, på Facebook, där man kan gå in och beställa.

Själv ska jag nu njuta av det som vi har kvar innan det är dags för nästa beställning. Och glöm nu inte att man INTE kan handla eller betala på plats ute att alla beställningar sker via Facebook.

PS Om jag ska rekommendera något så hade Allt Om Ven en alldeles utsökt kycklinglårfilé  Sous vide som låg i smör!!! Räckte till nästan hela familjen och efter några minuter på grillen (mest för att den ska få färg) smälte i munnen DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top