Fylld kycklingbåt jalapeño och mangold

7 portioner 14 sp för två stycken
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 gul lök
  • 2 msk taco kryddmix
  • 1 dl riven ost 15%
  • 65 g röd mangold
  • 6 tacobåtar stand´n stuff
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 st jalapeño
  • 2 msk olivolja
Sätt ugnen på 200˚C.
Bryn kycklingen i olja till sätt lök,vitlök, jalapeños,och kryddmixen. Lägg färsen i en bunke och häll i ost och mangold.
Skala lök och vitlök, hacka löken och riv vitlöken. Hacka jalapeñosen, och tillsätt färsen.
Knäck äggen i en bunke, vispa ner mjölk och grädde.
Ställ tacobåtarna i en ugnssäker form med höga kanter som stöttar upp dem. Fördela färsblandningen i ”båtarna”. Fyll dem med äggstanningen och sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter tills fyllningen stelnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top