En plåt med kyckling och rotfrukter

Ibland är det så himla skönt och smidigt att slänga ihop allt i samma form och sedan låta den sköta sig själv o ugnen. Så här kommer receptet.

Kyckling med rotfrukter på plåt (4personer)

  • Saften av 2 citroner
  • 1dl färska kryddor, rosmarin, persilja
  • Salt och peppar
  • 2 paket kycklinglår 2×650
  • 2 st sötpotatis
  • 2 morötter
  • 6 st potatisar
  • 1 st rödlök
  • 1 st citron
  • Olivolja

Sätt ugnen på 225°C.

Skär eventuellt fett på kycklingen, lägg sedan kycklingen i en ungsform.

Pressa ur saften från citronerna och hacka örterna grovt. Häll över ingredienserna på kycklingen. Vänd runt ordentligt. Låt kycklingen marinera ca 10 minuter. 

Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar. Tvätta och dela potatisen. Skala löken och dela i bitar.

Tvätta citronen och dela i bitar. Lägg rotsakerna och citronen i en ugnsform eller långpanna tillsammans med kycklingen. Ringla över olivolja och strö över hackade färska örter.

Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills rotsakerna är klara och kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top