Dan före dan…

Idag är det uppesittarkväll och vi har nästan lyckats samla alla barnen till lite julmys. Det är bara den största som saknas – men han är ursäktad då han jobbar till midnatt! Oavsett så ska det bli mysigt med lite mat och bingospel. Även om Bingolotto knappast tillhör mitt favoritprogram så hör det lite lillejul till och ett år som detta så kan jag ju tycka att det är extra viktigt att försöka hålla på traditionerna och, för en liten stund, förtränga allt det tråkiga som pågår omkring oss.

Detta året har vi även varit väldigt tidigt ute med alla julklappar och julmat. Något som jag är extremt tacksam för idag då det innebär att ett lugn insmugit sig här de senaste dagarna. Ingen stress, ingen sista minuten osv. Idag har jag istället kunnat mysa rundor i huset och småpillat. Något som verkligen är mumma för själen…

Nä, nu ska vi se klart ”Elf” och sen ska kvällens mat förberedas. Det blir wok dvs så långt ifrån julmaten som man bara kan komma. Inte så att jag inte längtar att sätta tänderna i sillen, julskinkan och risgröten men det lär bli den mat som serveras hela de kommande dagarna så då vill man inte tjuvstarta redan ikväll

Hur ser er jul ut? Firar ni själva eller har ni lyckats få med någon släkting? Och vad är ett absolut måste på ert julbord? För mig är just de tre saker jag nämnde – sill, janssons och kavring (från Billströms i Rydebäck) ett måste. Men visst är även prinskorv och köttbullar även viktiga delar. Däremot så tilltalas jag inte alls av tex ål och lutfisk. Men smaken, och traditionerna, är ju som baken

Ha en härlig lillejul så hörs vi snart igen. Följ mig gärna på Instagram (Linsalusen) där jag uppdaterar mitt liv lite mer frekvent

Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top