Asiatisk ryggbiff med shirtaki nudlar
4 personer 4sp p/p

  • 4 skivor ryggbiff
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 st röd chili
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 tsk jordnötsolja
  • 2 msk soja, glutenfri, japansk
  • 1 tsk olja
  • 1 st lime, saften

Grönsaker

  • 2 st paprika(or)
  • 150 gram sockerärtor
  • 1 tsk soja Maggi Arome
  • 2 st paket Shirataki nudlar (0sp) eller väljer man äggnudlar, glöm ej räkna sp på det.

Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefäran. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime. Häll marinaden över köttet och blanda runt. Låt stå en stund så att köttet får smak av kryddorna.

Häll i köttet i en stekpanna med 1 tsk olja på högvärme, när köttetär nästan färdigt släng i grönsakerna (skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor ) och woka och häll på jordnötsoljan och en skvätt soja i slutet. Ta åt sidan.

Servera med nudlar.

Asiatisk smaksättare – riktigt god, kan nästan ha till det mesta.