Äntligen Mello

Halloj på er!

Ikväll valkas det Melodifestival! Är ni melloälskare eller mellohatare? Jag älskar mello och det har givetvis varit en tradition att se det sen jag var liten. Förr om åren har vi passat på att festa loss i samband med den stora finalen. Något år gick vi ”all-in” med en stor maskerad och då vimlade det av Conchitas och Zelmelövare så det stod härliga till. Om det blir något liknande i år återstår att se?

Hur som så står alltså delfinal 1 för dörren och det ska bli spännande att se vad man vaskat fram för artister detta året. Personligen kan jag tycka att den svenska uttagningen har spårat lite de senaste åren. Etablerade artister blandas med kreti och pleti och mello har gått från att vara en musiktävling till att bli en kringresande cirkus. Givetvis förstår jag att det handlar om pengar i slutändan men saknar ändå lite av seriositeten i tävlingen. Men i slutändan tycker jag ändå att det, allt som oftast, är rätt låt som skickas till den stora finalen så då får väl lite trams på vägen vara ok.

Ett speciellt minne är ändå när en av deltävlingarna kom till Helsingborg. M fick biljetter via jobbet och visst var det en häftig känsla att sitta på första parkett, med god mat och dryck, när publikfavoriten (det året) Hasse Kvinnaböske drog av Guld och Gröna skogar för första gången. Gissa om taket på Helsingborgs Arena lyfte!!

I kväll kommer jag nog hålla en extra tumme för Benjamin Ingrosso som hade en riktigt bra låt redan förra året. Kamferdrops låt har ju redan varit i blåsväder då den ska ha legat ute på nätet i hela åtta år. Sen kan man ju fråga sig vad Edward Blom gör i mello men det svaret lär vi ju få under kvällen. Övriga artister, i kväll, är ju Kicki Danielsson, Sigrid Bernson, John Lundvik och Renaida. Har ni någon personlig favorit?

 

6 Comments

 1. Jenjo
  2018-02-03

  Här är en melloälskare! Är helt galet förtjust i spektaklet, även om jag håller med om att det spårat ut lite. Ibland är mellanakterna bättre än tävlingsbidragen. ?
  Men jag är iaf laddad här och kommer sitta bänkad när det startar. ☺️

  Svara
  1. Linsalusen
   2018-02-04

   Åh så kul! Blev du nöjd med resultatet? 🙂

   Svara
   1. Jenjo
    2018-02-05

    Ja, låtarna var väl inte de bästa. Men jag tycker nog att det blev rätt som det blev. Benjamin var ju klar redan innan så att säga. 😉 Och jag gillade den här andra killen som gick raka vägen till finalen. 🙂
    Min sambo hejade vilt på Edvard Blom, men det var nog mest bara för att djävlas med mig. 😉

    Svara
    1. Linsalusen
     2018-02-05

     Ja John gillade jag skarpt! Jag tror att han har en stor chans att kamma hem hela svenska melodifestivalen. Haha, ja Edwards låt kommer antagligen sätta sig, så den lär man nynna på snart hemskt nog 😉

     Svara
 2. Kristina
  2018-02-03

  Älskar älskar Mello. Är fast i soffan med magsjuk 2 åring men det stoppar inte mig från festligheterna. Lite bubbel på det så….
  Åter igen tack för din blogg och älskar din Instagram. Skrattade högt när jag såg er i spabadet idag…??
  Kram från Kristina

  Svara
  1. Linsalusen
   2018-02-04

   Men ajdå, krya på❤️ Mmm bubbel är alltid gott 🙂 Vad kul att höra, tack snälla? Kramar

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top