Ingredienser (4 personer)

Kyckling

  • 1 dl valnötter
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl ajvar relish
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl syrad grädde (30 %)
  • 1/2 kruka persilja
Marinerad lök

  • 1 silverlök
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
Bryt valnötterna i halvor eller låt dem vara hela ta det som passar er.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken på tallriken när maten är upplagd. Vi hade ris till.