Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Ägg, mozarella och baconmuffins.

Ett litet mellanmål,lätt lunch. Eller kanske to.m till lördagsfrukosten 🙂

Ägg, mozarella och baconmuffins.
3 sp för en (blir 4st)

  • 0,75 dl Sojamjöl
  • 1 12msk Vetemjöl
  • msk Grekisk yoghurt 2%
  • skiva(or)Tulip Kalkonbacon
  • 50Galbani Mozzarella 20%
  • 1/2 rödlök
  • salt
  • Valfria smaksättare (jag tog oregano och lite rosmarin)

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda vetemjölet med rismjölet (spara lite till knådandet av degen) i en skål, tillsätt yoghurten. Salta och tillsätt smaksättare om ni vill ha det. Använd lite av vetemjölet och platta ut degen. Jag använde smör&rapsolja spray i formarna så det kan lättare tas ut efter gräddning. In i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, kläck ägget i varje form. In i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och lägg osten,baconet och rödlöken. In i ugnen igen tills osten har smällt (ca 5 minuter)  Ta ut och låt svalna.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Carola
    2020-02-07 at 21:53

    Tänkte på pointsen…viLken färg är du hos viktväktarna?

    • Reply
      Linsalusen
      2020-02-10 at 08:56

      Jag är blå ?

      • Reply
        Carola
        2020-02-12 at 00:41

        Ok, tack ? Jag är grön

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: