Förkylning på g och har smått känningar att det är en halsfluss. Och det hoppas jag verkligen inte, nu när jag kommit igång med träningen och ledigheten är över. Dock så är jag ledig i två dagar till så jag får passa på att kurera mig.
Helgen gick i rackans fart, men vi hann med att njuta i solen,sköna promenader och träning. Sonen spelade i Nyårssaluten, duktiga killar och en duktig son till målvakt.
Sitter och väntar på en leverans från DHL men ser nog inte ut som att den kommer idag 🙁 Jag har beställt en spegel från House Doctor, en rund spegel till vardagsrummet.
Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och fortsätta se filmen med kidsen här en klar favorit hos dom, –The Son of Bigfoot.
Godmorgon på er.
Igår vart jag så sugen på grillat och en smarrig potatisgratäng, men vi vet alla att potatisgratäng är ju inte så jätte ”nyttigt” Men jag gjorde en som var lika god om inte godare.
Receptet är till 2 personer, 8sp p/p – bara att dubbla om det är till fler.
4 st vitlökar
1 st scharlottenlök
4 st palsternacka
2 st Pepparbiffar ca 300g
1 tsk smör
2 msk riven ost 12%
1,5 dl Milda mat 4%
1/2 tsk olja till formen
salt
peppar
Skala och skiva palsternackan (jag använde en mandolin) Koka upp vatten och salt koka palsternackorna ca 5 minuter. Låt dem rinna av. Lägg palsternackorna i en lätt smord, ugnssäker form (eller i 2 mindre formar).
Skala löken och pressa ner vitlöken i stekpannan, stek på svag värme så lök/vitlök får fin färg.
Häll över grädden i skåla lägg i den stekta löken samt vitlöken. Rör om.
Häll såsen över palsternackorna och strö över riven ost. Gratinera i 220º ugnsvärme i övre delen av ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10-20 minuter.
Stek biffarna tills dom är klara. Jag förstekte mina sen la jag dom på grillen så de fick en fin grillyta.
Som tillbehör hade jag picklad rödlök,sallad och såsen Creme fraiche lätt paprika/chilli
Gratängen går lätt att förbereda under dagen, bara att lägga folie över och ställ i kylen innan de ska in i ugnen.
Så god middag som uppskattades av barnen. Kanske blir er middag ikväll?
4 sp p/p – Till 4 portioner
Fläskfilé 500g
1st Zucchini
2st Paprika
1 msk Rapsolja
Sparris
1dl Panko ströbröd
1 Citron
Färsk timjan
1st Ägg
Persilja Färsk
salt
peppar
1 polkabeta
Lätt Creme Fraiche Paprika & Chilli ( som sås till maten, räkna extra sp på detta)
Skiva fläskfilé, täck med bakplåtspapper och banka ut skivorna försiktigt.
Skiva zucchini och strimla paprika. Skala polkabetan och gör som skivor. Hetta upp en panna med hälften av oljan och stek zucchini, paprika och sparris när det är nästan färdig så slänger du i polkabetan.
Blanda ihop panko med rivet skal från citron, hackad timjan, salt och peppar. Vispa upp ägg i en separat skål. Doppa fläskfilé i ägg och sedan panko. Stek i resterande olja.
Pressa ner citronsaft i grönsaksfräset och strö över hackad persilja.
Tröttheten bara slog till som en käftsmäll. Satte klockan jätte tidigt för jag tänkte en kaffestund med mig själv, men jag tror jag lyckades snooza minst 5ggr. Men upp kom jag och sen iväg till jobb och fixa lite grejor lite snabbt. Nästa vecka börjar allvaret och då är det tidiga morgnar igen, jag lär väl somna på soffan på kvällarna.
Iallafall så åkte vi till Filmstaden efter och vi hade bokat Alfon med minisarna. Perfekt längd på bara 40 min sedan blev det kli i benen (märkligt egentligen för när vi bilar till Spanien är det aldrig problem;) Men filmen var kanske tradig, ja vem vet. Men vi hade en mysig stund tillsammans.
Sedan så hade jag bokat in träning, och det är så skönt när man väl tar sig dit och gör det. Så nu sitter jag här efter en timme på bandet och lite övningar. Jag måste försöka få in träningarna mer frekvent nästa vecka, men det får jag fundera ut hur jag ska lägga upp det schemat.
Fredagsdrinkem blev Amaretto Sour och barnen hade önskat sig tacos 🙂
Ett tips till er är att Edblad har just nu en del rea och det innebar att jag klickade hem två ringar och ett par örhänge. Gillar deras enkelhet samt att dom har bra priser. Tyvärr så får jag skicka tillbaka ena ringen, Leah Steel ring. Den var absolut inte alls sig lik som på bilden. Synd då ringen var så fin på bild.
En annan sak som jag sitter och funderar på är att jag ska snart köpa nya sända till tjejerna, och då är frågan vad?? Varsin säng? Eller en våningsäng? Är lite smått allergisk mot just våningsäng, men sen samtidigt väldigt smidigt när rummet inte är så stort! Jag hittade en säng från Mio, som har en bredare säng nedtill och mindre upptill. Många som har just tvillingar gjort så att båda delar säng nedtill och när de bli äldre så delar dom på sig och en flyttar upp. Eller att jag då som har en vandrande nattbarn får sova där nere och den som sover hela natten får sova där uppe. Hmm måste klura på detta. Har ni några tips annars?
Pasta crema med kyckling, polkabeta och parmesan
4 portioner 9 sp p/p
Fling salt Carl Johan smak
Pasta okokt (typ penne) 6dl
1 st gul Lök
3 st salladslökar
1 st röd paprika
Färska champinjoner ca 250g
4st Vitlök
2tsk Olja
1/2 dl Matlagningsvin, vitt
1 st Grönsaksbuljongtärning
2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 dl Parmesanost riven
1 ask Bladpersilja
Sallad
2 st Polkabeta
4 st kyklingfile
1 msk soja
2 tsk olja
Marinera kycklingen i 2 tsk olja,soja,salt, vitlök och peppar. Låt stå ett tag. Stek sedan så de får en fin yta, sätt sedan in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, tills de blir färdiga.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i rapsolja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen, salladslöken,paprikan och stek tills den är mjuk.
Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde, salt och peppar och låt puttra en stund. Smaka av med mer salt och peppar.
Häll den kokta pastan i svampsåsen, tillsätt parmesanost och persilja och rör ihop.
Skala och skiva polkabetor tunt och blanda med salladen.
Kroppen full med energi och nästan en liten känsla av pirrighet. Kanske låter lite tönigt, men jag älskar känslan för de första dagarna. Oskrivna blad framför en…
Idag så är M på jobbet och jag låg länge kvar i sängen med tjejerna. Solen trängde sig igenom fönstret, älsk på det! Julen är som sagt helt utstädat nu, även ute belysningen. Så skönt att packa ihop det och det kommer bli lika mysigt att packa fram den inför nästa år. Men nu så ska det vara cleant.
Jag har suttit och knopat ihop veckans matlista. Det ska bli skönt att få rutin på maten samt matlagningen. Så idag så blir det krämig pasta med kyckling, nomnom.
Ställde mig på vågen idag och vägde in mig, där är några eller ja en hel del kilo som smygit sig på, men inget jag känner ångest för eller mår dåligt över jag har bara njutit lite extra 😉 Jag känner bara att det ska bli skönt att få lite rutin och ja viktväktarna gillar jag ju! Skrev om just detta med hetsen över ”vikten” här in och läs 🙂
Välkommen 2019 jag ser med spänning fram mot det nya året.
Vi firade ut 2018 med bästa vännerna, musik, mycket prat, skratt, mat och dryck. En bara sådär perfekt kväll. Jag och L hade bestämt och inhandlat allt till menyn. Bra förberedelse av all mat och det innebar att vi inte behövde hänga så mycket i köket utan kunde njuta av kvällen och umgås.
Till förrätt blev det gratinerad hummer som serverades med ett glas vitt – Brochet Facile
Varmrätten blev Louise specialare som bara jag och M älskar. Rätten tillhör faktiskt något av det godaste jag har ätit – too die for helt enkelt! Hjortfilé, pommes Anna och Karl-Johansvampsås, picklad rödlök och sugarsnaps. Till det drack vi en fantastiskt ”spanjor” – Vivir sin dormir
Efterrätten blev en klassiker men med lite julig twist – Tiramisu med rom och pepparkakor. Dagen till ära så sköljdes den ner med en flaska bubbel.
Idag är det vila, och det är precis det vi har gjort. Efter en lång och god frukost med vännerna så åkte de hem till sitt och vi slängde oss i soffan.