Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg Viktväktarna

Pasta crema med kyckling, polkabeta och parmesan

Pasta crema med kyckling, polkabeta och parmesan
4 portioner 9 sp p/p

  • Fling salt Carl Johan smak
    Pasta okokt (typ penne) 6dl
  • 1 st gul Lök
  • 3 st salladslökar
  • 1 st röd paprika
  • Färska champinjoner ca 250g
  • 4st Vitlök
  • 2tsk Olja
  • 1/2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl Parmesanost riven
  • 1 ask Bladpersilja
  • Sallad
  • 2 st Polkabeta
  • 4 st kyklingfile
  • 1 msk soja
  • 2 tsk olja

Marinera kycklingen i 2 tsk olja,soja,salt, vitlök och peppar. Låt stå ett tag. Stek sedan så de får en fin yta, sätt sedan in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, tills de blir färdiga.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i rapsolja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen, salladslöken,paprikan och stek tills den är mjuk.
Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde, salt och peppar och låt puttra en stund. Smaka av med mer salt och peppar.
Häll den kokta pastan i svampsåsen, tillsätt parmesanost och persilja och rör ihop.
Skala och skiva polkabetor tunt och blanda med salladen.

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: