Pasta crema med kyckling, polkabeta och parmesan
4 portioner 9 sp p/p

  • Fling salt Carl Johan smak
    Pasta okokt (typ penne) 6dl
  • 1 st gul Lök
  • 3 st salladslökar
  • 1 st röd paprika
  • Färska champinjoner ca 250g
  • 4st Vitlök
  • 2tsk Olja
  • 1/2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl Parmesanost riven
  • 1 ask Bladpersilja
  • Sallad
  • 2 st Polkabeta
  • 4 st kyklingfile
  • 1 msk soja
  • 2 tsk olja

Marinera kycklingen i 2 tsk olja,soja,salt, vitlök och peppar. Låt stå ett tag. Stek sedan så de får en fin yta, sätt sedan in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, tills de blir färdiga.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i rapsolja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen, salladslöken,paprikan och stek tills den är mjuk.
Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde, salt och peppar och låt puttra en stund. Smaka av med mer salt och peppar.
Häll den kokta pastan i svampsåsen, tillsätt parmesanost och persilja och rör ihop.
Skala och skiva polkabetor tunt och blanda med salladen.