Fetaostgratinerad zucchini med kikärtor och citronsås

Igår så blev det vegetariskt och det blev riktigt gott

2 personer och 7sp p/p

  • 1Zucchini (squash)
  • 1 tsk olja
  • 75Arla Apetina 3%
  • 190 g Zeta Kikärtor, ekologiska
  • 3msk ICA Gott Liv Solrosfrön
  • 2 dl Bulgur, kokt
  • 1dl Greek yoghurt 2% fett
  • 1s t citron
  • salt & peppar
  • 1/4 tsk chiliflakes
  • mâchesallad
Sätt ugnen på 225˚C.
Skär zucchinin i ca 2 cm tjocka skivor på längden. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra och strö chiliflakes över. Smula osten över och sätt in plåten i ugnen ca 20 minuter.
Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strö ut dem över plåten med zucchinin de sista 10 minuterna tillsammans med solrosfröna.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Riv försiktigt yttersta skalet från citronen och blanda med yoghurten. Salta och peppra.
Pressa saften från citronen över salladen och servera till zucchinin, bulgurn och yoghurten.

När livet inte hinns med…

Just nu känns det som livet rusar ifrån mig, ständigt ngt på språng. En tävlingshäst som springer av envishet och vilja, utan mat och utan vatten, bara galopp.

Ja så känns det just nu, men jag hamnade där i den där lilla pausen, jag landade. Tänk vad skratt kan påverka och bara kunna få andas en stund. Så är det ibland man har har mycket vissa stunder, vårt är självförvållat ja en del av det. Vi har ju  bestämt att ”ta tag” i ovanvåningen. Litet blir mellan, mellan blir stort. Men det är ju kul samtidigt, men det finns ju ett liv utanför också – barn,skola,jobb,möten, middagar osv …Hur mycket hinner man?

Lätt att man går förbi varandra och bara kör på.Men vi ska iväg, en vecka i November ev i Dec. Bara jag och M att bara vara och ingen stress eller press. Längtar enormt….

Nu har jag äntligen bänkat mig i soffan, på med Budda Bar i högtalarna och varvar ner. M nattar minisarna och ska sedan upp och ta över och spackla rummen. Ja just det, gäst-toaleten är färdig 🙂 Enkel men så fin och en klar förbättring. Barnen tycker som oss – äntligen! (Bilder kommer)

Jadå,snart så!

Lördag efter middag och jag tittar snabbt in till er mitt i  allt svärande och skruvande. Nu ska rören kopplas in, och ja man är ju inte en rörläggare och man är inte gift med en så då kan det var svårt, men men vi reder oss, lär bara ta lite längre tid. Vattnet är avstängt sen länge och märkligt nog så går man runt och törstar på vatten. Det ska bli så skönt att barnen får en egen toalett och jag får min tillbaka. Äntligen, slippa att barnen ockuperar toaletten, tonårsbuttan snor sminket och plattången eller duschar i all evighet. Nu har dom en trevlig och snygg gästtoalett, hmm jag kanske t.om ska börja använda den då haha 😉

Var hos bästa kiropraktikern igår och räcker med att hon tittar så ser hon direkt vart man har ont. Hon är grym!!! Efter det så svängde jag  inom Ålgränden och fick med mig hem lite ost,oliver  och tryffel, finns det ngt godare? Så det blev lite gott gott medans vi lagade middag.

I morse så passade vi på att ligga kvar i sängen och på nyhetsmorgon medans tjejerna lekte så fint. Sen så tradition sen länge – lala macka med lala mjölk till frukost (dock inte till mig) Minisarna t.om hittat på en sång om det och sjunger så fint, vad ska det bli av med dessa mini artisterna?! Nä nu ropar M dags att rädda honom, innan han hamnar i avloppet.

Ha en fortsatt mysig lördag, kram kram.

Minisarna hämtade på dagis

Isar musklerna och håller Fredag

Fötterna bordet resulterar lala på fötterna…

Grillad laxsida med hemmagjord romsås och ugnsrostade grönsaker

Lax, tröttnar man ju aldrig på, inte jag alla fall 😉

Denna rätt är ger dig bara 3 sp p/p (Såsen är till ca 5personer, 2 sp p/p som är inräknat i dom 3sp)

  • Laxsida
  • 3st  pasternackor
  • 3 st morötter
  • 1 st laxsida
  • 2 tsk olja
  • 3msk lätt majonäs
  • 2dl greek yoghurt 2%
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 st citron
  • Dill
  • 1st rödlök
  • 1 burk  romsås
  • 1tsk honung
  • 2tsk citronsaft

Laxen: Lägg laxsidan på folie, salta & peppra. Skär citronen i tunna skivor lägg på laxen. häll honungen över samt dillen. Packa in och lägg på grillen tills den är färdig.

Ugnsrostade grönsaker: Sätt på ugnen på 220 grader. Skala och skär sedan grönsakerna i långa stavar, skvätt olja över och salta. In i ugnen tills dom har fått fin färg, ca 20 min

Romsås: Fin hacka rödlöken och dillen.Blanda yoghurt,lätt majonäs,skalet av en halv citron samt citronsaften. Vänd ner till sist romen. Salta efter smak

Smarrig Kebabtallrik

Kebabtallrik klassas ju oftast som en onyttig rätt, men det behöver den verkligen inte vara . Igår så blev det kebabtallrik i stället för pommes så gjorde jag kålrotspommes. Så gott.

 

2 personer 9spp/p

  • 2 msk kebabsås  (Briggans grill,vitlök)
  • 2dl Arla Apetina 3%
  • 1 förpackning kycklingkebab (275g)
  • 1 rödlök
  • Salladsmix
  • 1 st kålrot
  • salt
  • 1 tsk olja
  • 2 st tomater
  • Gurka

Sätt på ugnen på 200 grader

Jag använde mig av en köksmaskin för att kunna få pommes liknande bitar av kålroten. (Man kan förkoka dom 10 minuter i lättsaltat vatten innan de ska in i ugnen. Då behöver de inte vara lika länge i ugnen.) Lägg dem på en plåt, salta och en liten spray med smör/rapsolja, om ni har annars så behövs inget på.

In i ugnen ca 25-30 min, se till att hålla koll så de inte bränns.

Jag la kebabköttet i en stekpanna, rör om då och då tills det blir klart.

Smaklig måltid 🙂

PS: Vill ni dela med er av era tips eller har frågor så har jag skapat en grupp som heter  Viktväktare – Matinspiration & TipsVälkomna även där 🙂

Quasimodo & Piglördag

Känner mig som ngn har kört över mig, ont i kropp och knopp. Nacke,skuldra,höft gör så ont just nu. Jag får nog ta och ringa min kiropraktiker och ber henne göra en jäkla återställning på mig. För just nu känner jag mig som en  quasimodo!!

Nu är jag på väg och ska hämta mina små på förskola, lämpa av dom hos min mamma och sen vidare och inhandla till gäst-toaletten. Kan tyvärr inte ställa allt på plats få vi inte får lov att gå på golvet. Men man kan ju alltid skruva ihop det 😉

Min lust att laga mat och att lägga upp igen har kommit tillbaka. Älskar ju att göra det, men ibland så försvinner gnistan men gäller att gånga upp den när den visar sig lite snabbt. Räknar min smartpoints igen igen, skön nästan en lite befrielse. Skönt att kunna ha koll på vad jag äter. Sen så kör jag inte slaviskt, blir jag bortbjuden eller ngt liknande så självklart kommer jag att tänja på det. Sen så har jag fortfarande min ”äta vad jag vill dag utan att tänka” De får mig att inte tappa suget igen. Som jag skrev i ett inlägg innan om just kroppshetsen (som du kan läsa här) så handlar ju inte min viktnedgång om att passa in i vårt samhälle, utan att jag ska må bra i kroppen.

Apropå mat, så jäkla hungrig och smart som jag är så glömde jag min mat hemma, resterna av soppan igår. Men men jag får ta den i morgon. Ikväll så blir det hemmagjord kebab, funderar på om jag ska göra en sallad eller om jag ska slå till och göra kålrots-pommes till, ja jag får suga på den 🙂

Glöm inte att det är piglördag, så hem och släng av arbetsuniformen, hoppa upp i soffan och släng upp fötterna på bordet och häll upp ett glas vin/bubbel/ och njut 🙂 Kram på er.

Smaker av Asien och friterade torskbollar

Vi är mitt upp renovering av ovanvåning så ibland har man inte tid och ork att spendera timmar i köket. Så igår så testade vi sopporna från Bong – Asiatisk Grönsakssoppa för 2sp på en förpackning. Då jag vill ha det lite mer matigt så slängd jag ner purjolök,gräslök och morötter till det friterade jag torskbollar. Blev en riktig god middag bara för 5sp.

2 personer 5 sp p/p

  • Torsk 200g
  • 3 tsk olja
  • 25g panko
  • 1st citron (skalet) samt halv citron till att pressa saften
  • 1tsk ingefära
  • salt
  • peppar
  • Gräslök
  • 2 paket Asiatisk grönsakssoppa
  • 1ägg
  • 1 lök
  • 25 g Panko

Koka soppan och släng i grönsakerna låt puttra på svag värme.

Jag använde en handmixer, mixa löken samt torksen. Salta. Riv lite citronskal i, resten av citronskalet häller du i tallriken där pankon är.  Pressa lite citronsaft. Rulla som små bollar. Länk i panko-tallriken. Skulle de bli vattniga pressa ut vätskan från bollarna annars blir det inte bra. Rulla runt dom i pannån och stek först på hög värme, andra do ofta och försiktigt. Sänk sedan värmen och ta bort dom när domar klara.

 

Panko med salt,svartpeppar,ingefära och rivet cintronskal  

Fylld kyckling med soltorkade tomater och färskost & grillad brysselkål med lök & tryffel

Fylld kyckling med soltorkade tomater och färskost & grillad brysselkål med lök & tryffel
2personer 6sp p/p

  • 4tsk ICA Tapenade, soltorkade tomater
  • 1dl Arla Apetina 3% (Ungefär 5,6 kuber i varje kyckling)
  • Färsk basilika
  • Skvätt spray smör&olja (att steka i)
  • 2st kycklingfileér
  • 1msk ICA Asia Thai sweet chili sauce
  • 2tsk Soja
  • 2dl Milda Mat extra 4%
  • Brysselkål
  • 1st rödlök
  • 1tsk tryffelolja
  • 2 vitlök
  • salt & peppar
  • harisshakrydda
  • 1/2 grönsaksbuljong

Sätt på ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i kycklingfilén. Lägg i tapenade,färskosten och basilika. Stäng och placera dom i en form.
Placera formen i ugnen och de ska vara inne i ca 30 minuter, när det är 10 min kvar så pensla kycklinfilen med lite soja samt ös skyn över kycklingfilen. När dom är klara låt dom ligga kvar i eftervärmen till resten av maten är färdig.

Skär brysselkålen i halvor. Skär vitlöken i tunna skivor samt rödlöken. Spraya smör i stekpannan och stek löken häll i brysselkålen. Lägg på locket och sänk värmen och lägg locket på. Rör om då och då till löken och brysselkålen fått färg (jag gillar när de är tuggmotstånd) Avsluta med en skvätt tryffelolja över.

Såsen
Koka upp grädden. Pressa i vitlöken. Häll i sojan,kryddorna, chillisåsen och smaka av.

  

Scroll to top