Fått jobb!

Så skönt att få vakna utvilad denna morgon, natten innan så blev det ingen sömn och jag fasade lite för denna natt men jag sov så gott så:) Bara min röst som ska komma tillbaka.

Jag har precis haft en tjej här som köpte en av tvillingarnas sängar, så nu har jag en säng kvar som jag ska bli av med. Den skulle hämtas idag egentligen men hon hörde inte av sig, trist.

Till en spännande och rolig nyhet, tjejerna har ”fått jobb” Det gick så himla snabbt. Produktionsbolaget hörde av sig igår och ville ha lite bilder. Sen skulle de höra av sig veckan efter. Men deras kund blev så nöjd och sa direkt att tjejerna fick jobbet. Så de ska vara med i en kommande stor katalog (kommer gå ut med namnet när det närmar sig) Så himla roligt, och jag vet att tjejerna kommer älska det. Dom är små linslusar 🙂

Nu ska jag svida om, jag ska på brunch i stan med hjärtat. Sen så ska maken iväg på herrmiddag  ikväll och jag ska ha godis & film mys med kidsen 🙂 Ha en jätte fin lördag.

Kramar

Fina Tulpaner från M
M kom hem med blommor – han vet hur han ska få ett extra leende på läpparna på frun 😉
Lite plock innan middagen

Kycklingburgare 11sp

Räkfrulle 🙂

Adele <3

Deluxe Cheddarburgare

Något lite annorlunda sett att göra burgare, men ack så gott!
Receptet är till 7 personer ( 8sp på burgare + 7sp på brödet = 15sp)

  • 900 g nötfärs 5%
  • Pågen Brioche Gourmet hamburgerbröd
  • 1 gul lök
  • 1 Zeta Mozzarella, ekologisk.
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg
  • 1 frp Kalkon bacon Tulp
  • 2 tsk olivolja
  • BBQ krydda
  • salt & Peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 75 gram Mexicana hot cheddar (hittar ni ej den så kan ni ta Ica Hamburgare cheddar, då blir det 7 sp på burgare)
  • Sallad
  • Tomat

Strimla den gula löken och stek upp tills den får en gyllenebrun färg.  Ställ åt sidan.
Blanda nötfärsen med ägg,kryddorna och vitlöken. Dela i två högar och kavla ut till två runda lika stora på bakplåtspapper. Lägg kalkonbaconen på ett bakplåtspapper och stek i ugnen tills den får en fin färg på 225g (ca 5 min) Ta ena delen åt sidan. Riv cheddarn och strö halva delen över ena färs delen.  Skär mozzarellan i tunna skivor och strö över. Lägg baconen på. Lägg på löken, persiljan och resterna av cheddarn. Ta sedan och lägg över den andra delen färs som ett lock. Tryck till sidorna. Stek båda sidorna på en stekpanna tills den får en fin yta. Ta sedan in i ugnen och låt den stå och gotta sig på 180 grader i ca 5 min. Färdigt!

  

Heeeeello Fredag!

Godmiddag då har vi äntligen kommit fram till slutet av arbetsveckan – Fredag?

Tjejerna fick sin säng igår, de var så nöjda och så glada för den. Vi hade tänkt oss att Adele som sover hela natten ska sova där uppe och Eden som nattvandrar till oss där nere. Roligaste här var att tjejerna bestämde själva och Adele berättade högt att hon skulle sova där uppe och Eden där nere. Haha helt otroligt.

Ikväll blir det lugnt och skönt, inget inbokat. Ska bara fundera ut vad vi ska äta ikväll sen är det raklång i soffan iklädd diffsekläder.

I morgon är det körning till kalas, brunch med fina M, sen ska han vidare på herrmiddag och jag och barnen ska laga en tre rätters tillsammans på kvällen och mysa och se film♥️

Vad ska ni hitta på i helgen?

Savojkålsbädd med kyckling och saffranhollandaise

Snabbt, enkelt och gott! Savojkål gillar jag skarpt, krispigare och kan användas till mycket.
4 personer 5sp p/p

  • 4st kycklingfilé
  • 2 st vitlökskltftor
  • Savojkål
  • 2tsk olja
  • saffran 1st
  • salt & peppar
  • 2st paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 st rödlök
  • 2st förkorta rödbetor
  • 1,5 dl hollandaisesås (kall) Ex Rydbergs
  • Färsk oregano (garnering

Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna i  stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen tills kycklingen når sin innertemperatur på 68 grader. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

Stek alla grönsakerna i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. krydda med salt.

Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor.  Lägg savojkålen på tallriken sedan grönsakerna, kycklingen och toppa med såsen. Garnera med oregano och servera.

 

När ska det ge med sig?

Inga jätte roliga inlägg jag ger ifrån mig just nu, så sorry.. Forfarande dålig, kan svälja åtminstone nu och gör inte lika ont längre. Men det har krupit ner i brösten och är påväg att tappa rösten. Iofs rätt vanligt när jag blir förkyld och alltid haft lite problem med stämbanden  och blir hes. Jaja men ingen feber så det är ju kanon.

Har som sagt köpt ny säng till minisarna som kommer i morgon (om vi har tur) Det blev en våningsäng från Mio. Så det ska bli mysigt att få fixa till i deras rum. Och jag tror att de kommer att älska sin nya säng 🙂 Sitter och letar på auktioner efter en söt liten minisoffa till tjejerna som hade passat så bra i deras rum, samt att jag ska inhandla lite nya hyllor.

Om ni har missat så har Ellos massor med Rea just nu, bla denna fina bänk  som jag klickade hem. Jag är så sugen på denna från Designeonline Jag köpte ju en spegel från dom som jag har i vardagsrummet, men denna är ju to die for! Antingen i sovrummet eller i hellen. Den är så snygg!

Jordnötsmarinerad fläskkarré med svart ris.

Jordnötssmör + mat är sådan bra kombo och så jäkla gott!
4 personer 11sp p/p

  • 50g Jordnötssmör
  • Chillipeppar
  • 3mskSoja
  • 3 klyftorVitlök
  • 1msk Ingefära
  • 350g Fläskkarré
  • 2dl Ris, okokt, svart
  • 1dl Gröna ärter
  • 2st Paprika, 1 grön, 1 röd
  • 4st Salladslök
  • 1tsk Rapsolja
  • 1st Lime plus skalet

Lägg köttet i en påse och lägg över sojan,jordnötsmör och ingefäran. Låt stå några timar innan tillagning.
Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det riset jag använde mig av skulle koka 55minuter.

Skär paprika och salladslök i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakena,salladlök och i slutet slänger du i ärtorna. Grilla eller stek kötet tills det blir klart.
Ta upp kötet och låt det vila. Strimla sedan det i långa bitar innan servering. Servera köttet med ris, riv lite limeskal över och pressa limen. Voila 🙂

 

  

Ett trevligt vin som passar till väldigt bra är Simonsig

Krämig räkpasta

Det snöar här i Skåne, lite försent för det, hade ju varit kul att ha det runt jul. Jaja men nu är det här och det är lite fint när det är vitt på marken. Här kommer ett gott recept på en räkpasta som jag gärna delar med mig till er 🙂

4 personer 7 sp p/p

  • 4 port bönpasta
  • 580 g handskalade räkor i lake
  • 1 zucchini
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 100 g kronärtskockscrème
  • 1 kruka körvel eller 2 tsk torkad
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 st salladslök
  • 1 st röd chilli
  • 1tsk cayennepeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala räkorna. Skär zucchinin i tärningar. Stek dem i olivoljan, salta och peppra. Blanda ner grädde och kronärtskockscrème och koka upp.Hacka körveln och dela tomaterna. Vänd ner i såsen tillsammans med räkorna. Låt det bli varmt. Blanda pastan och såsen och servera.
Scroll to top