Det snöar här i Skåne, lite försent för det, hade ju varit kul att ha det runt jul. Jaja men nu är det här och det är lite fint när det är vitt på marken. Här kommer ett gott recept på en räkpasta som jag gärna delar med mig till er 🙂

4 personer 7 sp p/p

  • 4 port bönpasta
  • 580 g handskalade räkor i lake
  • 1 zucchini
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 100 g kronärtskockscrème
  • 1 kruka körvel eller 2 tsk torkad
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 st salladslök
  • 1 st röd chilli
  • 1tsk cayennepeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala räkorna. Skär zucchinin i tärningar. Stek dem i olivoljan, salta och peppra. Blanda ner grädde och kronärtskockscrème och koka upp.Hacka körveln och dela tomaterna. Vänd ner i såsen tillsammans med räkorna. Låt det bli varmt. Blanda pastan och såsen och servera.