Snabbt, enkelt och gott! Savojkål gillar jag skarpt, krispigare och kan användas till mycket.
4 personer 5sp p/p

  • 4st kycklingfilé
  • 2 st vitlökskltftor
  • Savojkål
  • 2tsk olja
  • saffran 1st
  • salt & peppar
  • 2st paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 st rödlök
  • 2st förkorta rödbetor
  • 1,5 dl hollandaisesås (kall) Ex Rydbergs
  • Färsk oregano (garnering

Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna i  stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen tills kycklingen når sin innertemperatur på 68 grader. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

Stek alla grönsakerna i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. krydda med salt.

Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor.  Lägg savojkålen på tallriken sedan grönsakerna, kycklingen och toppa med såsen. Garnera med oregano och servera.