Jordnötssmör + mat är sådan bra kombo och så jäkla gott!
4 personer 11sp p/p

  • 50g Jordnötssmör
  • Chillipeppar
  • 3mskSoja
  • 3 klyftorVitlök
  • 1msk Ingefära
  • 350g Fläskkarré
  • 2dl Ris, okokt, svart
  • 1dl Gröna ärter
  • 2st Paprika, 1 grön, 1 röd
  • 4st Salladslök
  • 1tsk Rapsolja
  • 1st Lime plus skalet

Lägg köttet i en påse och lägg över sojan,jordnötsmör och ingefäran. Låt stå några timar innan tillagning.
Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det riset jag använde mig av skulle koka 55minuter.

Skär paprika och salladslök i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakena,salladlök och i slutet slänger du i ärtorna. Grilla eller stek kötet tills det blir klart.
Ta upp kötet och låt det vila. Strimla sedan det i långa bitar innan servering. Servera köttet med ris, riv lite limeskal över och pressa limen. Voila 🙂

 

  

Ett trevligt vin som passar till väldigt bra är Simonsig