Det går framåt

Då var det fredag igen, det ska bli så skönt att få slänga av klädena och hoppa i något mysigare. Man börjar se ljuset i tunneln, vi är friska ja mer eller mindre. Små förkyld lär man väl vara ett tag till. Tjejerna är mycket bättre. Och dagis väntas nästa vecka?

Just nu sitter jag hos bästa frisören och ska fixa till håret, projekt utväxt och kallare.

Ikväll har jag verkligen ingen aning om vad jag ska göra för mat, står helt stilla. M var sugen på Vietnamesisk och för en stund var jag sugen på soppa. Vi får väl komma på vad det ska ätas. Vad har ni för middagsplaner?

Kycklingpanna med bacon och svart vinbärsgelé

Ikväll blir det repris på denna godingen ?

6 personer Kycklingryta 4sp p/p med oliver(5st) och svartvinbärsgele(1msk) 7sp

  • 6st Kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 5 skivor kalkonbacon
  • salt
  • peppar
  • Oliver (om man gillar det)

Sås

  • 4 dl sky och vatten
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  •  curry
  • paprikapulver
  • 1 tsk soja

Garnering

  • Gräslök
  • Svartvinbärsgele

Skär kycklingen i bitar. Stek tills de blir färdiga. Salta och peppra. Strimla baconet och stek för sig själv.

Ta fram en kastrull häll över skyn från kycklingen till kastrullen. Häll i övriga ingredienserna i kastrullen, låt koka upp. Häll sedan över det över kycklingen låt puttra några minuter.

Garnering: Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med blomkålsris.

En kväll i storstan

Vaknade upp i Stockholm och sovit i sådan skön säng så det är bara jobbigt att stiga upp ifrån, och kuddarna ska vi inte prata om… Hade lätt stannat kvar där några timmar till.

Jag bodde på Hotell Birger Jarl som ligger nära ett utbud med bra restauranger. Vi gick till puben Churchill Arms, en mysig liten pub som serverade sin egenproducerade öl. Tog vasin öl och pratade om allt och inget. Jag hade bokat restaurangen Supper som ligger ca 9 minuter från hotellet.

Öppnade dörren och gick in i en sån skön atmosfär, möttes av färglada dörrar och ett golv som såg ut som sten. Kändes som att vi gick in en bakgata i Spanien. Väl inne så var det så fint och en sådan mysig känsla över stället. Ett öppet kök och bar och två olika rum ett för större sällskap och ett för lite mindre. Maten åh herregud, och mitt kött åh my gooood. Martin ångrade sig bittert att han inte valde samma. Sen åt andra sidan så är det en resturang som satsar på sharing. Så vi beställde in en plock två förrätter och två varmrätter. Vi blev så mätta så vi orkade verkligen inte äta upp allt, det grämer mig. Jag måste bara hit igen, det gjorde ett avtryck i min matresa.

Nu har jag några timmar till Helsingborg och hem till alla mina barn som jag saknar. Tyvärr så är de små fortfarande krassliga så inget dagis i morgon heller. Snart är vi på väg in i Vabruari – tyvärr så började vi med detta i Januari redan…

Stockholm

Så nu är man uppe i Stockholm och resan gick så bra trots halka och snö. Tog ca 5,5 timme. Möten är avklarade och vi har checkat in på hotellet.

Super fint hotell som ligger väldigt nära det mesta. Jag fick en massa tips på Instagram på olika restauranger och hade man stannat längre så hade jag ätit på alla 😉 Det slutade med att det stod mellan Griffin och Supper. Tyvärr har jag hört lite mycket negativt på just Griffin trots att menyn och allt såg bra ut. Så jag har bokat på Supper och hoppas att det blir bra.

Nu väntar en lång och skön dusch sen så ska jag lista ut vad jag ska ha på mig, det ständiga dilemmat. Och jag tog liksom inte ett plagg med mig utan en hel del. Haha likadant varje gång 😉

Men först ett glas bubbel?

Måndag och tips på kvällens middag – Teriyaki lax med primörer

Hej raringar, sitter i bilen mot Sthlm just nu. Men ville bara kika in och ge er kanske dagens kvällsmiddag 🙂

4 personer 2sp p/p

  • 4 st laxfiléer
  • msk ICA Asia Teriyakisauce
  • 4 st salladslök
  • 1 röd paprika
  • 2 st morötter
  • 2 st pak choi

Sätt ugnen på 150 grader
Del Pak choi i fyra dela (på mitten) Lägg dom på ett ugnspapper som är tillräckligt stort så du kan ”slå in” laxpaketen. Strimla morötterna och paprika och lägger över varde pak choi. Lägg sedan laxfilen. Strimla salladslöken och strö på laxen (spara lite och släng på när laxen när den är klar) häll sedan över teriyakisåsen. In i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Till det kan man ha ris eller min mos med sötpotatis, apelsinsaft och ingefära 🙂

Färdigt 🙂

Nellys & Packning

Sitter kvar i soffan och har inte tagit på mig kläder ännu, eller ja kläder har jag på mig fast pyjamas. Är en sådan dag idag.

Igår så var jag och M på brunch-dejt på Nellys i stan. Tycker deras brunch har ett bra utbud samt att stället är mysigt att vara på. Maten på kvällarna kan jag oxå rekommendera.  Sn rullade vi hemåt, kan säga så att igår så höll jag mig inte alls inom vv ramen,inga sp räknades. Men jag njöt och ångrade inget, precis så det ska vara. M drog iväg på sin herrmiddag på kvällen och barnen hade önskat sig Helsingborg Special – Kebabpizza med pommes och vitlöksås, blev en hemmagjord igår. Barnen åt för glatta livet 🙂

Nu ska jag hoppa i badet sen så ska jag packa väskan.Jag drar till Sthlm i morgonbitti. Jobb/nöje resa. Bara en natt så jag kommer hem tisdagkväll igen. Ha en fortsatt skön eftermiddag, kramar.

 

Scroll to top