Jordnötsmarinerad fläskkarré & Daimpudding

4 personer 11sp p/p

  • 50g Jordnötssmör
  • Chillipeppar
  • 3mskSoja
  • 3 klyftorVitlök
  • 1msk Ingefära
  • 350gFläskkarré
  • 2dl Ris, okokt, svart
  • 1dl Gröna ärter
  • 2st Paprika, 1 grön, 1 röd
  • 4st Salladslök
  • 1tsk Rapsolja
  • 1st Lime plus skalet

Lägg köttet i en påse och lägg över sojan,jordnötsmör och ingefäran. Låt stå några timar innan tillagning.
Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det riset jag använde mig av skulle koka 55minuter.

Skär paprika och salladslök i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakena,salladlök och i slutet slänger du i ärtorna. Grilla eller stek kötet tills det blir klart. 
Ta upp kötet och låt det vila. Strimla sedan det i långa bitar innan servering. Servera köttet med ris, riv lite limeskal över och pressa limen. Voila 🙂

Daimpudding med hallon och nougat
2 portion 7sp p/p

  • 2st Njie ProPud Proteinpudding Chocolate frp
  • 12förpMarabou Daim
  • 18förpMarabou Fransk nougat ( strimla två tunnar skivor med osthyvel)
  • 1dlHallon

Krossa daimen och lägg över chokladen, strimla nougaten och släng på lite hallon. Klart 🙂 

Vi testade två olika vin till maten och det som passade bäst var Simonsig, tyckte dock Zinfandel var godare men så mycket tyngre. Därför passade Simonsig bättre.

Eden underhöll halva kvällen och ville absolut inte sova utan hon körde all in 🙂  

Indisk kycklinggryta med blomkålsbollar med sting av lime och koriander

4 personer 5sp p/p

  • Halvt blomkålshuvud
  • 1 st lime plus skalet
  • Koriander torkad och en halv kruka färsk.
  • Curry
  • Olja 3tsk
  • 1 kilo kycklingfilé
  • Tikka Masala Sauce 350g
  • 2 vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • salt/peppar
  • 1-2 tsk Garam masala krydda 

Skär kycklingen i 2×2 bitar. Skiva löken och vitlöken och stek upp tills de får en fin gyllenbrun färg. Häll sedan i kycklingen och låt den stekas till den är nästan hel färdig. Tillsätt Tikka masala såsen. rör om och låt puttra på svag värme.

Blomkålsbollar (blir ca 10st)
Sätt på ugnen till 250 grader
Finstrimla blomkålen till väldigt små bitar, jag använde mig aven matberedare. Lägg över de sedan i en skål. Ta sedan i ägg (börja med ett ägg och känn efter hur smeten blir),kryddorna,skalet av limen samt saften. Rör om och smaka av. (Jag använder sällan mått på kryddor utan jag tar ögonmått och sen får man smaka av hur man själv vill ha det). Rör om, ska bli en halvkletig smet. Sätt på järnet gansk ahög värmen så oljan hettas upp. Rulla sedan blomkålen som små bollar. och lägg dem på järnet, sänk sedan värmen till medel. Låt dem ”puttra” i oljan tills de får en fin yta.  Gäller att vara försiktig så de inte går sönder utan vänd dom försiktigt. Låt dem stekas till de får en fin yta på alla sidor. Strö över curry på båda sidorna.Lägg sedan över på en plåt försiktig och låt dem vara i ugnen i ca 7,8 minuter. Håll koll.

Bollarna blev överraskande gott och fick dubbla tummar upp 🙂

Tack…

Vilken härlig respons jag fick från mitt förra inlägg, tack för att ni delade med er❤️

Igår så tog jag hastigt måtten runt midjan och rumpan och det visade 4 cm minus på midjan och 2cm på rumpan. Så lite har hänt.

I morgon är det fredag och då är det dags för veckans vägning. Känns verkligen jätte bra med v.v och jag hoppas att känslan kommer fortsätta kännas så. Det e så himla lätt att släppa kontrollen och moffa åt sig men jag säger inte att det är fel, men jag tycker inte om när man börja se en bild av en själv som man inte känner igen, eller när kläderna som satt löst innan sitter tight nu. Det jag äter och gör är en livsstil och något som alltid kommer vara i bakhuvudet.
 Apropå mat så blir det indiskt ikväll, nomnom.

Fångade tjejerna på bild idag och kan inte riktigt förstår hur snabbt allt går, var ju inte längesen de blev 1år

Tänk att dessa små tjejer blir 2 år i Mars – vad hände? <3

 

Krämig laxpasta med dill och citron

4 personer (5sp/p)

  • 4portion(er)Risenta Bönpasta fettuccine grön
  • 1 st Purjolök
  • 2 st Morot
  • 1 tsk Margarin flytande 80%
  • 1 st Citron
  • 1 dl Vatten
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 1/2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 1 knippe Dill eller så kan ni använda fryst dill ca 1-2 msk
  • 5bit(ar)Lax

Stek laxbitarna till de blir färdiga.
Strimla purjolöken purjolök tunt och riv morötter grovt. Fräs sedan i pannan i margarin utan att det får färg. Riv ner citronskalet. Häll sedan i vatten,matlagningsgrädde,buljongen och vinäger. Låt det koka upp och puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll i dillen. Koka pastan enligt instruktioner.
Avsluta med att lägga i laxen i såsen och låt sjuda ett par minuter tills laxen precis blir varm.

 

Vem är du?

Dagarna och månaderna går och snart är det dags för mig att börja jobba. Planen var egentligen att vara hemma till Augusti, men både jag och tjejerna känner oss redo att vända blad. Lika mycket som jag tokälskar att vara hemma så skriker kroppen efter att vara ”jag” och börja komma tillbaka till jobblivet. Och en del som är bra med detta jobbet är att jag får kombinera båda. Och det har varit min önskan sen jag fick twinsen – ”att börjar jag jobba, så vill ja ha den typ av jobb”
Spännande som sagt att börja på ett nytt kapitel i mitt liv. 

Förskoleplats är det värre med tyvärr då vi har valt ett dagis som är det bästa i våra ögon och det är fullt just nu. Kommer antagligen in senare. Och jag vill verkligen inte välja ett annat, för jag vet att detta kommer vara bäst för oss och tjejerna. Och hitta ett reservdagis och att skola in barnen två ggr, nä det finns inte. Så vi har hittat en lösning som jag tror kommer att funka, får planera lite till. Så är livet, det är inte alltid en rak väg.

Har ju en hel del läsare bloggen och ja ni vet ju lite vem jag är och det hade varit kul att få veta lite vem mina läsare är 🙂 Vad är det som lockar er med just min blogg? Och är där något som ni vill ha mer av i bloggen? Lägg gärna en kommentar och vill ni maila så gör det (välj då kontakta mig). Alltid så himla kul att få lite feedback 🙂

Just nu så testar min Fitbit Blaze här hemma, och jag är överraskande positiv till den. Visst den är ingen Apple watch (det får jag köpa när tillfälles ges) Älskar ju Apple 😉 Men denna, kan jag hålla koll på min puls, träning, matintag, läsa email eller Facebook/Instagram kommentarer. Sätta upp mål m.m Ja och mycket mer finns det. Kollar just nu min sömn och bara det är ju lite smått kul hur och se hur man ligger till med den nattliga aktiviteten 🙂

Bondomelett med sparris och kalkonbacon

4 personer – 5sp per/portion

  • 400gPotatis
  • 1st Lök
  • knippe Sparris
  • 1 frp Kalkonbacon
  • msk Margarin flytande 80%
  • 6st Ägg
  • dl Mjölk
  • Peppar/salt
  • 12dl Persilja, färsk hackad

Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Skala och skär lök i mindre bitar. Skär eller knäck bort det hårda längst ner på sparrisen och dela dem därefter i mindre bitar. Strimla bacon. Hetta upp stekpannan  och bryn potatis, lök och sparris några minuter. Lägg i bacon. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och persilja. Häll smeten över potatis, lök, sparris och bacon. Rör långsamt tills omeletten börjar stanna.

Musikfest & Måndag

Är ni laddade för en ny vecka? Tycker ni som jag att helgen gick i världens fart?

I lördags så det var dags för den årliga musiktävlingen som en av våra vänner håller i . Han planerar och strukturerar upp världens bästa musiktävling. Detta året så var det mer filmfrågor och lite bredare på vissa plan av frågor. Tidsschemat sitter uppe på väggarna här och var så vi alla håller tiden, man hinner knappt gå på toa 😉 En riktig trevlig kväll, vann dock inte detta året utan vi hamnade (4:a) tror jag.

Efter bara några få timmars sömn, ja 2 faktiskt så var jag ändå pigg trots halsbränna och uppsvälld mage. I lördags så blev det lite extra gott och har man dragit in på det sista tiden så får kroppen en chock. Så aj, hade ont i magen natt och morgon. Men vi drog ut i skogen och tog en skön promenix på nästan 5 kilometer. Frisk,kall luft gör kroppen bra och magonten försvann efter ett

Hoppas ni hade en fin helg.

Scroll to top