Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn dom i oljan i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Stek upp grönsakerna så de blir krispiga och får en fin yta.Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.
Gjorde en smarrig efterrätt eller jag en liten god sötsak till kvällen 🙂
Räknade ut och det blev 3sp på en bit. Och det blev ca 16 bitar
1 Banan
Mörk choklad choklad 100g
4msk jordnötssmör
1 msk kokosolja
muffinsformar
Lägg ut formarna. Smält chokladen. Skiva bananen i 16 bitar. Blanda jördnötssmöret och kokosoljan tillsammans i en skål.. Lägg sedan en liten klick choklad i botten i formen, sedan bananen och ta en klick jordnötssmör och till sist en klick choklad på toppen. Sätt in sedan dom i frysen i ca 1 timme och innan du ska njuta av dom så ta fram dom och låta dom gotta till sig i 2,3 minuter. Enjoy 🙂
Ta ut fisken ur förpackningen och strö över salt. Låt stå ca 15 min.
Fräs garam masalan i smör i en stekpanna på svag värme i ca 1 min. Tillsätt crème fraiche och ½ dl vatten.
Ta av bladen från blomkålshuvudet och låt koka helt i bara några minuter.
Torka av fisken lätt med hushållspapper. Lägg fisken i såsen och låt sjuda under lock i ca 5 min. Tillsätt ärterna på slutet. Servera med med blomkål
4 msk Mini fraiche 5% (Vill ni inte ha det så tänk på att räkna bort det från soppan)
Skölj linserna. Värm upp olja i en kastrull och stek löken tills den mjuknar. Tillsätt sen vitlök, morötter, tomater och övriga ingredienser och stek dem lätt. Tillsätt kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Koka 15-20 minuter. Tillsätt den hackade persiljan och mixa sen soppan, till önskad konsistens, med en mixerstav. Pressa i saften från en citron och riv lite citronskal över den färdiga soppan och servera med kalkonbacon och en klick mini fraiche.
Ni vet när man trodde det hade vänt och det visade sig att det var bara för en liten stund? Tjejerna är i någon sorts utvecklingsfas och har börjat vakna på nätterna, och med tanke på att de är två så blir det dubbelt och ofta :/ Inatt så var det en sådan natt, kändes som att det var en gång i timmen och Adele ville gå upp 03.30 och jag har inte kunnat sova sen halv tre så vi är lite trötta idag – det blir mycket kaffe och frisk luft för min del. Och varje natt så har jag antingen Eden eller Adele hos mig. En fot en hand ett knä, ja några kickar och slag i ansiktet. Men ibland så får man en varm hand som håller tätt intill en och en kind mot min kind, då smälter man.
Träningsvärk from hell, körde mage,rumpa och armar på gymmet. Men skönt är det. Och tjejerna tokälskade barnpassningen. Jag fick slita ut Eden som var hysteriskt ledsen som inte vill gå hem. Så dagis, det blir nog inga problem alls. Och inget ljud ännu om plats, men vi har en plan B när jag börja jobba och det är en jäkla tur det.
Glömde ju helt bort, en helt ny siffra på vågen tjohooo. Väger mig i egentligen i morgon men ville bara se hur jag ”sköter mig” och glad blev man – ett minus och ny siffra som sagt. Så jäkla skönt! 6 kilo är det nu och det känns faktiskt i kläderna och svullnaden är borta! Så det är bara att fortsätta 🙂
Värdet är underbart, kallt men vad gör det när himlen är blå och man bjuds på sol:)
Får oftast frågan om receptet på kesoplättar och det är så himla lätt så här kommer det 🙂
4sp 1person, ca 4 plättar)
4 msk keso (jag använder keso mini 1,5%)
2 tsk fiberhusk
2ägg
1 tsk Olja till stekning
1-2 msk Kvarg vanilj 0,2%
2 msk frysta hallon
Rör ihop keso,ägg och fiberhusk. Ibland använder jag en handmixer och ibland bara rör ihop. Låt stå 2,3 minuter. Häll i oljan i stekjärnet och stek tills de har fått en fin färg.
Måndag morgon och ännu en helg kan läggas till handlingarna. Till skillnad mot förra veckan så blev detta två riktigt behagliga och lugna dagar. Efter ett rejält nattsudd, med syrran och hennes man, i fredags så var det inte mycket energi över i lördags. Det blev lite småpysslande och shopping innan kvällen bjöd på första delfinalen i Mellon. Söndagsmorgonen blev dess mer innehållsrik då lilleman blev uppringd, vid 8 snåret, då man saknade en målvakt i ett av de äldre lagen. Givetvis ville Liam spela och så fick det bli. HIF slog tillbaka Astrio, från Halmstad, med 4-2.
Småttingarna fick sitt, på lekplatsen, och sen drog jag och M en vända till Orangeriet som anordnade en dryckesmässa i helgen. Resten av kvällen gick åt till lite TV-tittande (var ju tvungen att se det nya dubbelavsnittet av Modern Family) och matplanering inför den kommande veckan. Just den kommande veckan innebär dessutom en lite tuffare utmaning då vi, en gång i månaden, försöker köra frystömning. Att rota fram det som finns och kombinera med de torrvaror vi har hemma. Dessutom att sätta en vv-touch på det hela – där har ni verkligen en utmaning!
Men jag tror nog att vi fått ihop det och nog ska kunna presentera en del spännande recept de kommande dagarna. Så håll utkik…
Nä, nu ska jag rota fram lite kläder ur garderoben för här vankas lite ”träning” i veckan. Ja – inte bara gymmet då utan på onsdag skall jag äntligen få ta del av en av mina julklappar! Då blir det salsadans med M, syrran och hennes man. Vi får väl se om de 12 onsdagar kan få oss i toppskick under våren så att man kan virvla ut i lite latinska rythmer till sommaren. Om inget annat så skall det blir härligt med lite vuxentid någon timme varje vecka.
EdenAdeleEn sväng ut till Väla med Mammi
Ost & charkricka är ju aldrig felGrillad fläskfilé med krämig majsröra och pankofriterad saltgurkaMina fina tjejer
Lördag och det innebär att vi försöker hitta lite festligare rätter att bjuda på. Igår var det dessutom Mellokväll så då fanns det ännu en anledning att få till en rolig och spännande middag för hela familjen.
Denna gången testade jag att göra hemmagjord kycklingkebab och det blev riktigt bra. Även barnen tyckte det var extra kul att få uppskuret kött och att kunna göra sin egen kycklingkebab. Dessutom blev den betydligt nyttigare än den du köper och samtidigt tyckte vi att smakerna kom fram på ett annat sätt än de som du beställer på din lokala pizzeria.
6 personer 4sp
1,5 kg kycklingfileér
En knippe persilja
Salt
Pepparmix
Paprikapulver
3 st vitlöksklyftor
Chilipulver
2 st (4dl) Arla köket Minifraiche 5%
1 burk (2dl) Skånemejerier Matyoghurt 8% 2 dl
1/2 citron (saften)
1/2 rödlök (rätt stor)
Sätt ugnen på 220grader.
Blanda yoghurten och minifraishe i en skål. Jag använder inga mått när det gäller kryddblandningen utan smaka av själva. Pressa i vitlöken och hacka ner persiljan. Pressa i citronen.
Dela kycklingen på hälften. Lägg i en form. Häll sedan över blandningen över kycklingen och lägg platsfolie över och låt vila i kylen 1 timme.
Skala löken.Ta fram ett träspett eller ett litet järnspett. Trä på rödlöken med breda botten nedtill, stapla sedan på kycklingen. Det är lite meckigt att få den att stå upp, men det går. Låt den sedan grillas i ugnen i ca 40 minuter.
Tillbehör: Vi använde oss av libabröd och gjorde en kycklingrulle. Barnen åt kebabtallrik. Sedan så bara ta fram de tillbehör ni vill ha.