6 sp på hela soppan och den är till 2-3 personer.

  • 380 g ekologiska linser
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 2 morötter, fint tärnade
  • 2 tomater, hackade
  • Torkad timjan
  • 2 torkade limeblad
  • 1 näve hackad persilja
  • 1 pressad citron + rivet skal från 1/2
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 paket kalkonbacon
  • 4 msk Mini fraiche 5% (Vill ni inte ha det så tänk på att räkna bort det från soppan)

Skölj linserna. Värm upp olja i en kastrull och stek löken tills den mjuknar. Tillsätt sen vitlök, morötter, tomater och övriga ingredienser och stek dem lätt. Tillsätt kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Koka 15-20 minuter. Tillsätt den hackade persiljan och mixa sen soppan, till önskad konsistens, med en mixerstav. Pressa i saften från en citron och riv lite citronskal över den färdiga soppan och servera med kalkonbacon och en klick mini fraiche.