Man kan ha wrapen till det mesta och igår så orkade jag inte ta fram och tilllaga kycklingen utan hade Kronfågel Minutkyckling hemma och hela den är 0sp) Blev oxå väldigt gott 🙂
Blir 4 wraps, två var ger 3sp p/p
5 ägg
1st röd chili
65 g Babyspenat
salt
peppar
6 st färska champinjoner
2 st Kycklingfile
Sallad
1 st röd paprika
4msk Greek yoghurt 2% 1 msk är ca 25g)
Smör & rapsolja (Spraya till stekjärnet, 1tsk 2sp)
1 tsk soja
Harissakrydda
1 st citron + skal
Sriracha Mayo Sauce (ca 20g, 1sp)
Strimla kycklingen i små strimlor och krydda och ta i sojan och chilin. Stek tills det blir klart. Strimla sedan upp lök,champinjoner och paprika och stek upp.
Mixa ägg spenat,salt och peppar i en blender till e grön omelettsmet. Sprya järnet och stek omeletterna (blir 4st) på en sida. Vänd upp omeletten på smörpapper.
Pressa ner citronen i creme fraichen och riv skalet i. Rör om. Krydda med salt & peppar.
Jag då som har tvillingar så är med i olika tvilling-forum. Och det är alltid ständiga diskussioner om hur ska man klä dom? Ska de gå på olika skolor, ska de sova i olika rum? Osv osv. Och människor har alltid åsikter om allt oavsett om du är tvillingförälder eller ej.
Jag läste i ett forum där dagiset hade tvångsseparerat ett tvillingpar för läraren tyckte att det skulle vara så. Jag får inte ihop det? Jag har blivit både arg och ledsen och bytat förskola.
Nu är detta MINA åsikter och mina känslor. Och vi gör ju på vårt sätt för det funkar för oss och vi vill ha det så här.
Men jag skulle aldrig sätta mina tjejer på olika avdelningar för jag vet att de skulle inte tycka om det, varför liksom? Dom älskar varandra och lyfter redan varandra, de tar hand om varandra och stöttar. Ingen av dom låter den andra ta över. Utan dom är syskon, bästisar och har ett speciellt band till varandra. Och självklart behöver de INTE gå hand i hand när det gäller allt.
Jag får oftast kommentarer – varför klär du dom lika, de ska ha varsin personlighet bla bla. Trötta mig. Och nu har jag enäggstvillingar och vet att folk har svårt att se skillnad på dom. Men där är alltid ngt som skiljer sig mot den andra, kan vara ett gummiband,strumpor, ibland en tröja. Vi har valt att göra detta sen de föddes, idag låter jag barnen välja lite själv ibland, och skulle jag ta fram en annan tröja till den ena så tittar de konstigt på den tröjan och väljer samma. Sen tycket jag personligen att det är super gulligt med likadana kläder! Det kommer finnas en tid då de väljer kläder helt själva och väljer olika, det köper jag samma det kommer en tid att de väljer att vilja gå på olika skolor, det köper jag. Och vet ni, min mamma klädde oftast oss systrar i likadana klänningar, i början av 80-talet och syrrorna på 70-talet. Och vi är tre olika individer idag och vi blev hur bra som helst 😉
Och mina barn har varsin personlighet – det har alla våra 6 barn. Det sitter inte i kläderna,rummet,leksakerna osv. Adele är min lilla kjol/klänning tjej, Eden är min accessoar tjej, diadem,halsband,tottar osv. Samtidigt som de är väldigt lika så är de väldigt olika.
Tjejerna har varit från varandra ett fåtal ggr tex när vi blev inlagd en natt med Eden, tandläkarbesök, läkarbesök m.m Nu när de är äldre så märker dom mer när de delas. Så som när M ex tar den ena tjejern och går och handlar. Då frågar dom, dom letar efter den andra och får dom ngt så ska den andra ha det med. Om jag och M skulle resa iväg nu så skulle jag inte få för mig alls att dela på dom och låta den ena passas av mormor eller den andra av farmor – det finns inte!!! Och hur framtiden blir, det vet ingen, de kanske vill det sen, ja men då är det så och det är dom som bestämmer.
Har ni märkt att vi har gått mot ljusare dagar? Åh så skönt. Kan riktigt längta till när man går upp tidigt på morgonen och att det är ljus och det bästa då är att solen är framme. Men just nu när man tittar ut så är det grått och trist om man önskade att man kunde krypa ner i soffan, Men men får man göra ikväll.
För ca 1,5 år sedan köpte jag en fitbit blaze. Älskar den, kunde ha kolla på hur jag sov,mina steg,min träning ja och så klart notiser för den gick att synka med mobilen. Igår så fick mannen ta över klockan och tror att han kommer uppskatta den som jag. Och jag fick bli ägare till en ny fitbit versa. Tycker redan om den mycket och bästa är att den är vattentät. Hade lätt kunnat tänka mig en apple watch men de är ju så sjukt dyr! Men som sagt är så glad för denna 🙂
Tänkte kolla med er om ni hade något bra tips, tjejerna bara ÄLSKAR sång och dans och jag skulle vilja sätta dom på en bra dans/sång skola. Har ni några bra tips på några i Helsingborg? Så som de sjunger och dansar här hemma har aldrig mina stora gjort på samma sätt. De älskar att få uppträda, och Adele bara älskar att ta på sig sina klänningar och kjolar och just nu heter hon Elsa 😉
Om kvällarna så sitter vi och letar efter ett hus att hyra i sommar, blir ju Spanien några veckor. Boendet som vi har haft i två år finns ej länge för uthyrning och det är så synd, för det låg så bra. Och S har sin tjejkompis i samma community. Men bara att leta på. Mannen tyckte kanske att vi skulle åka någon annan stans i Spanien. Men var?? Vart har ni era guldklimpar? Kommentera gärna eller maila mig dom, behöver alla tips som finns 🙂
Snart kommer en spolarfirma hem hit, tyvärr stopp i rören 🙁 Otur,otur! Hoppas han får rätt på det och att det är något ”simpelt”
Kram på er
Tydligen måste vi ta mycket selfie här hemma då tjejerna springer runt och gör likadant;)
Här kommer tisdagstipset!
Ajvarkyckling med syrad grädde och råmarinderad silverlök, nomnom 🙂
Ingredienser (4 personer)
8sp p/p utan ris med 1,5 dl ris 12sp
Kyckling
1 dl valnötter
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olivolja
1 dl ajvar relish
1/2 dl vatten
2 dl syrad grädde (15 %) Arla
1/2 kruka persilja
Marinerad lök
1 silverlök
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
Bryt valnötterna i halvor eller låt dem vara hela ta det som passar er.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken på tallriken när maten är upplagd. Vi hade ris till.
Bästa med gryta är att du kan slänga i vad som helst. Och man kan ju knappast misslyckas med något sådant.
4 portiner 0 sp p/p (Du får räkna till extra sp på klyftpotatisen)
4 st kycklingfileér
3 st morötter
3 st salladslökar
1 buljong
1 st rödpaprika
1 msk Tapenade oliver kapris
2 dl vatten
flingsalt hickory
peppar
Färsk timjan
10 st coctailtomater (delade på hälften)
Jag la kycklingfilerna i crockpoten och la in alla ingredienser och lät den stå och puttra på högvärme i ca 6 timmar . Till det så gjorde jag klyftpotatisar i ugnen.
I går var det så åter dags för vår världsmiddag. Den 15:e i ordningen sedan starten 2013. Denna gången hade turen kommit till Malaysia vilket skulle visa sig vara väldigt tacksamt då landet blandar influenser från de kringliggande länderna. Därmed kunde vi förvänta oss mat med en touch av både Indien och Thailand – och vilken kväll det blev!
Vi inledde med en välkomstdrink – Halia Dalam Kala, gjord på vodka som smaksatts med ingefära. I med en skvätt prosecco (ja man får fuska lite ibland då det inte är lätt att följa allt slaviskt) och en gurka så hade du en perfekt fördrink.
Till förrätt serverades Malaysiska nötfärspiroger med tomatchutney. Till detta så bjöds det på både Thailändskt och Japanskt öl. Varmrätten, Malaysian Paneng Gai . Till detta serverades, som brukligt, ris.
Efter en rejäl paus där värdparet bla förberett en quiz så serverade en magisk efterrätt, Nanas Goreng dalam cangkerangnya, som serverades på en urgröpt ananas! Både läckert och gott på samma gång.
Jag låter bilderna tala för sig själv och inser att vi får en rejäl utmaning, att toppa detta, när vi beger oss mot Argentina i slutet på April.
Nä nu blir det soffan och dagens andra film. Den första som klarades av var Bohemian Rhapsody. Filmen om Freddie Mercury och Queen. Älskar man inte deras musik sedan tidigare så lär man göra det efter denna 140 minuter långa film. Helt fantastiskt
Ligger under filten i sängen och konstigt nog så har jag hockeyn på tv i bakgrunden, ganska sövande faktiskt 😉
Ligger och laddar upp för kvällens resa – Malaysia! Ikväll vankas det världsmiddag och det är syster med sambo som håller i det. Det ska bli riktigt spännande 🙂 Mer om det kommer på bloggen i morgon.
Igår så blev det en kort AW på jobb, ett glas rött och det bjöds på chark, skön avslutning efter en arbetsdag. Senare på kvällen så hade vi bokat bord på restaurang i stan med våra goda vänner. Ett glas bubbel på Bara Vara och sen middag på Hotell V. Jag skrev om det för ett tag sen att jag och M käkade där och jag åt Anka rakt igenom. Var kanske tråkig men tog samma denna gången och det gjorde M med haha. Men NÄSTA gång testar vi nya rätter 🙂 Stället är så himla mysigt, känslan är som att sitta i ett vardagsrum. Och personalen är alltid så trevliga. Som sagt ett av våra favoritrestauranger. Men det är ju bara sååå gott! Men vi hade en skön kväll på stan med mycket skratt och mycket prat och flams 😉
Annars så har vi spenderat några timmar på busfabriken idag, tjejerna sprang loss duktigt och de hade så kul. De var så trötta så de hann knappt in i bilen innan de slocknade . Sen har vi bara haft en skön eftermiddag hemma <3
Nä nu ska jag snart svida om och packa resväskan till Malaysia.
Ha en fin kväll på er!
Pressa lite limesaft på en tallrik samt häll lite socker på en ny tallrik. Doppa glaskanten på tallriken med lime sedan den med socker. Ställ in glaset i frysen ca 15,30 min innan servering Pressa limen häll allt i en shaker med mycket is och skaka. Häll upp i ett cocktailglas.