Världsmiddag – Malaysia

I går var det så åter dags för vår världsmiddag. Den 15:e i ordningen sedan starten 2013. Denna gången hade turen kommit till Malaysia vilket skulle visa sig vara väldigt tacksamt då landet blandar influenser från de kringliggande länderna. Därmed kunde vi förvänta oss mat med en touch av både Indien och Thailand – och vilken kväll det blev!

Vi inledde med en välkomstdrink – Halia Dalam Kala, gjord på vodka som smaksatts med ingefära. I med en skvätt prosecco (ja man får fuska lite ibland då det inte är lätt att följa allt slaviskt) och en gurka så hade du en perfekt fördrink.
Till förrätt serverades Malaysiska nötfärspiroger med tomatchutney.  Till detta så bjöds det på både Thailändskt och Japanskt öl. Varmrätten, Malaysian Paneng Gai . Till detta serverades, som brukligt, ris.
Efter en rejäl paus där värdparet bla förberett en quiz så serverade en magisk efterrätt, Nanas Goreng dalam cangkerangnya, som serverades på en urgröpt ananas! Både läckert och gott på samma gång.
Jag låter bilderna tala för sig själv och inser att vi får en rejäl utmaning, att toppa detta, när vi beger oss mot Argentina i slutet på April.

Nä nu blir det soffan och dagens andra film. Den första som klarades av var Bohemian Rhapsody. Filmen om Freddie Mercury och Queen. Älskar man inte deras musik sedan tidigare så lär man göra det efter denna 140 minuter långa film. Helt fantastiskt

2 Comments

 1. Jenny
  2019-02-03

  Men så läckert med värLdsmiddag?tycker om alla slags temamiddagar???? Kram

  Svara
  1. Linsalusen
   2019-02-06

   Ja det är ett roligt konsept. Och all möjlig mat är gott 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top