Februarimånad och recept på het lax på avokado & salsabädd

Februari månad och fredag redan. Det är så himla skönt att vi går mot ljusare tider. Det kan absolut vara mysigt med det mörka men jag älskar dom långa ljusa kvällarna.

Lägger in ett tips på fredagens middag till er. Snabbt,enkel och framförallt gott 🙂

Ikväll det ingen lagad middag hemma ut vi ska ut och äta med goda vänner på stan. Ska bli himla mysigt och gott.

Önskar er en riktig skön fredag. Kramar

Håll koll på nästa inlägg, då kommer fredagsdrinken;)

2 personer (4sp p/p) med greek yoghurt 5sp

Lax

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • lite salt salt
  • lite svartpeppar
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja

Salsa

  • 1 avokador
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 3 msk majskorn
  • 1/2 kruka koriander

Tillbehör

  • 1/2 rödlök
  • Sallad (jag använde mig av romansallad)
  •  Greek yoghurt 2% (jag tog ungefär 2 msk)
  • Vitkål
Laxen: Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta.  Stek sedan laxen tills den blir klar.
Vitkål: Strimla vitkålen fint, och stek på svag värme tills den blir klar (varm och en fin yta)
Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål. Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med gräddfil,rödlök,sallad och vitkålen.

Hasselbacksrödbetor, med smörstekt torsk och vitvinssås

Getost,röbetor & honung! Mmm vilken mun explosion.
4portioner 7sp p/p

  • 2 st torskblock
  • 500 g torsk
  • 1 kg förkokta rödbetor
  • 30g hasselnötter (finkrossade)
  • 100 g chèvre
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 msk flytande margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk fiskfond
  • salt & peppar
  • 1 påse sallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Halvera fisk paketet och stek på hög värme så fisken får en fin knaprig yta. Ta av från plattan.
3. Skär djupa skåror i rödbetorna. Tryck ner chèvre och ringla över honung. Lägg rödbetorna i en stor ugnsfast form tillsammans med fisken. Salta och peppra fisken och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills chèvren fått fin färg och fisken är färdig.
4. Skala och finhacka lök och fräs i margarin i en kastrull. Blanda ner mjöl och slå på matlagningsvin. Vispa tills mjölet lösts upp och blanda ner matlagningsgrädde och fond. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
5. Servera fisken med vinsås, hasselbacksrödbetor och sallad.

Följ gärna Viktväktare – Matinspiration & Tips på Facebook

Tips på produkter

Veckan går undan och onsdag redan.

Jag fick hem lite produkter igår. Och måste bara tipsa er om bla bästa dag/natt krämen. Huden blir slät och får sådan lyster, t.om med mannen som aldrig ser något sådant blev impad. Dr Dennis Gross C+ Collagen Deep Cream. Bästa krämen jag har använt och som ger resultat!

Ska även testa Värmeskyddet från OSIS (har inte använt denna förut) samt primern, Kul att testa något nytt! Silverschampot från Maria Nila älskar jag! Och nu nu när jag har blivit kallare i håret så blir det perfekt med att använda denna.

Nu ska kidsn få frukost, jag ska duscha sen dags för lämning på dagis och skola sen dags för jobb.

He en fin piglördag 🙂

Vitaminer som intas varje morgon.

En palett från Max Factor med massa snygga ögonskuggor.

Tryffelpasta med harissabiffar och chipotlekräm

Jag är en tryffellover, tryffelkorv, tryffelbrie och tryffelpasta. Allt med tryffel är gott! Så ikväll blir det tryffel 🙂

4 personer 10 sp p/p

  • Tryffelpasta 250g (Tagliolini with Truffle,finns på Lidel)
  • 500g Kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Harissakrydda
  • 2 tsk chipotlepaste Santa Maria
  • 2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 msk Sweet chili sauce
  • Salt & peppar
  • Chili oliver (dekoration)
  •  2st färska Brocolihuvuden
  • 1 ägg
  • 2 tsk olja
  • Paprikapulver
  • 1/2 röd spetspaprika
  • Färska champinjoner ca 8 st
  • 1 knippe gräslök

Pastan
Koka pastan enligt anvisningen på den

Harissabiffar
Lägg färsen i en skål, kläck i ett ägg, pressa i vitlöken, krydda (salt,peppar,harissa och paprikapulver) och blanda runt. Forma som biffar och stek dom tills de får en fin yta. In i ugnen mellan 70-100 grader och låt dom gotta till sig tills allt annat blir färdigt.

Chipotlekräm
Använd samma stekjärn som du hade till biffarna (smakerna från stekningen är kvar) Häll i grädden, låt koka upp lätt. Ta i chipotlepaste, buljong, paprikan,gräslöken,sweet chilli sauce och champinjonerna, låt puttra på svag värme.

Broccoli
Dela brocolin på hälften, stek upp och låt den få lite färg, jag hällde över några droppar tryffelolja och flingsalt.

Citronmarinerad bluechees lax och ungsrostade rotfrukter

Ikväll blir det lax och då blir det en repris på denna rätt 🙂

2 personer 8sp p/p

  • 1 citron (skalet + saft)
  • 2 st laxbitar
  • 1 tsk olja
  • Kålrot
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Bavaria blue 17g (på varje fisk)
  • Creme Fraiche Lätt Paprika/Chili 13% 6 msk
  • 1 st lime (skal + saft)

Skär ett snitt på långsidan på laxen och för in ostskivan.Gnid in fisken med citronskalet. Stek sedan  på medelvärme, pressa citronen över båda laxbitarna.

Strimla upp rotfrukterna pressa limen över samt strö över skalet och låt dom rostas i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter (tills de får en fin färg). Koka upp såsen i en kastrull. Lätt som en plätt och så smarrigt.

Jag stekte upp lite tomater och en skvätt balsamico över när allt var färdigt.

Det blev ett glas vitt till – Gnarly Head Nr 6381

En härlig helg

Perfekt söndag med lilla familjen. Vi sov nästan till halv 10. Hur skönt är inte det?! Evigheter sen man gjorde det och framför när man har de små. Men gud så välbehövligt.

Igår så hade Limman fotografering på fotbollen. Glad att han har sin fotboll, har ändå hållit på med den sen han var fyra år. Och han är en grym målvakt! Hoppas att glöden håller i sig.

Igår kväll så drog vi hem till våra BFF och planera vår komma de resa tillsammans – och gud vad vi längtar. Kommer skriva mer om det senare. Men som vanligt så bjuder dom på fantastisk mat! Hon är så grym i köket!

Välkomnades med cava och tilltugg innan vi högg in på en fantastiskt varmrätt med högrev, stompad jordärtskockspure och dragonsås! Gud vad jag njöt. Och Pavlova till efterrätt som smälte i munnen. Att sen vinet inte gick av för hackor märktes sådär lite extra i morse…

Med andra ord så har det varit en lugn och mysig söndag i det Klintebergska hemmet. Lite pulkaåkning har vi dock hunnit med mellan serietittandet. Är helt såld på Netflix ”Travelers” så har ni inte sett den så lovar jag att ni inte blir besvikna.

Nä, nu vankas kvällsmat (Fish and Chips), nattning och sen kryper vi nog ner och betar av några delar till

Ha en fortsatt mysig söndag

Det går framåt

Då var det fredag igen, det ska bli så skönt att få slänga av klädena och hoppa i något mysigare. Man börjar se ljuset i tunneln, vi är friska ja mer eller mindre. Små förkyld lär man väl vara ett tag till. Tjejerna är mycket bättre. Och dagis väntas nästa vecka?

Just nu sitter jag hos bästa frisören och ska fixa till håret, projekt utväxt och kallare.

Ikväll har jag verkligen ingen aning om vad jag ska göra för mat, står helt stilla. M var sugen på Vietnamesisk och för en stund var jag sugen på soppa. Vi får väl komma på vad det ska ätas. Vad har ni för middagsplaner?

Scroll to top