Jag då som har tvillingar så är med i olika tvilling-forum. Och det är alltid ständiga diskussioner om hur ska man klä dom? Ska de gå på olika skolor, ska de sova i olika rum? Osv osv. Och människor har alltid åsikter om allt oavsett om du är tvillingförälder eller ej.

Jag läste i ett forum där dagiset hade tvångsseparerat ett tvillingpar för läraren tyckte att det skulle vara så. Jag får inte ihop det? Jag har blivit både arg och ledsen och bytat förskola.

Nu är detta MINA åsikter och mina känslor. Och vi gör ju på vårt sätt för det funkar för oss och vi vill ha det så här.

Men jag skulle aldrig sätta mina tjejer på olika avdelningar för jag vet att de skulle inte tycka om det, varför liksom? Dom älskar varandra och lyfter redan varandra, de tar hand om varandra och stöttar. Ingen av dom låter den andra ta över. Utan dom är syskon, bästisar och har ett speciellt band till varandra. Och självklart behöver de INTE gå hand i hand när det gäller allt.

Jag får oftast kommentarer – varför klär du dom lika, de ska ha varsin personlighet bla bla. Trötta mig. Och nu har jag enäggstvillingar och vet att folk har svårt att se skillnad på dom. Men där är alltid ngt som skiljer sig mot den andra, kan vara ett gummiband,strumpor, ibland en tröja. Vi har valt att göra detta sen de föddes, idag låter jag barnen välja lite själv ibland, och skulle jag ta fram en annan tröja till den ena så tittar de konstigt på den tröjan och väljer samma. Sen tycket jag personligen att det är super gulligt med likadana kläder! Det kommer finnas en tid då de väljer kläder helt själva och väljer olika, det köper jag samma det kommer en tid att de väljer att vilja gå på olika skolor, det köper jag.  Och vet ni, min mamma klädde oftast oss systrar i likadana klänningar, i början av 80-talet och syrrorna på 70-talet. Och vi är tre olika individer idag och vi blev hur bra som helst 😉

Och mina barn har varsin personlighet – det har alla våra 6 barn. Det sitter inte i kläderna,rummet,leksakerna osv. Adele är min lilla kjol/klänning tjej, Eden är min accessoar tjej, diadem,halsband,tottar osv. Samtidigt som de är väldigt lika så är de väldigt olika.

Tjejerna har varit från varandra ett fåtal ggr tex när vi blev inlagd en natt med Eden, tandläkarbesök, läkarbesök m.m Nu när de är äldre så märker dom mer när de delas. Så som när M ex tar den ena tjejern och går och handlar. Då frågar dom, dom letar efter den andra och får dom ngt så ska den andra ha det med. Om jag och M skulle resa iväg nu så skulle jag inte få för mig alls att dela på dom och låta den ena passas av mormor eller den andra av farmor – det finns inte!!! Och hur framtiden blir, det vet ingen, de kanske vill det sen, ja men då är det så och det är dom som bestämmer.

Bara en liten åsikt/tanke denna onsdag.

Klänningspremiär