Teriyakilax med rostade sesamfrön och kålrotsspaghetti

Teriyakilax med rostade sesamfrön och kålrotsspaghetti
4 Personer 6 sp p/p

  • 1 påse kålrotsspaghetti
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 lime
  • 2 msk sesamfrö
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 1/2 dl teriyakimarinad
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 4 st laxfile
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
Lägg kålrotsspaghettin i en skål, Riv ingefäran fint med ett rivjärn över skålen. Pressa saft från limen över.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på medelvärme.
Blanda i sesamfrön, böngroddar och teriyakimarinad i kålrotsrivet och låt marinerna ca 10 minuter innan servering. Vänd i ärtskotten precis före servering.
Stek laxen tills den blir färdig. Serverea

”En sådan dag”

Hej, skiner solen på er med?

Jag tycker det är så skönt att det blir ljusare om morgnarna ja kvällarna med. Man blir piggare helt enkelt. I morse då hade jag en tid på ögonmottagningen, har problem med ena ögat eller ja det blir ju båda efter ett tag. Efter 1,5 timme med fotografier av ögat, kontrast ut i blodet så fick jag åka hem, suddig blick och ljuskänslig, mer än vanligt…

Jag har två tjejer  som verkligen har en dålig dag idag. Inget passar och båda vill olika saker men ska ha samma uppmärksamhet. Just nu önskade jag att jag kunde dela mig. Mellan skrik och bärande och tårar så lyckades jag få ihop en veckomatlista. Ikväll blir det teriyakilax, hungrig som ett djur just nu och längtar tills jag kan sätta gaffeln i maten.

Nu kom M hem och bilen full med mat, dags att fylla upp kylskåp och frys. Ha en fin kväll på er.

En ”matig” kväll på stan…

Vilken underbar söndag med mycket vår i luften. Solen skiner och vi har varit ute, stora delar av dagen, med tjejerna som cyklat runt på uppfarten för fulla muggar. Med tanke på att det blev sen hemkomst i natt så känns det ändå bra att man inte ”slösat” bort söndagen.

Gårdagen ja, det blev en middag på stan med några vänner som inleddes på Mezo med lite dryck och vattenpipa. Otroligt nog så kunde vi sitta ute även om det var rätt så kyligt i luften. Med ett bord, med öppen eld, och lite filtar så är allt möjligt.

Vi hamnade så småningom på Brooklyn Butchery. En amerikanskinspirerad köttrestaurang som verkligen levererade. Här fastnade vi alla, otroligt nog, för samma förrätt vilket innebar att vi inledde med en Tatar Roll som förrätt. Det har blivit rätt mycket råbiff när vi käkat ute de senaste gångerna och jag verkligen älskar blandningen av nötkött, kapris och rödlök!

Middagen fortsatte med en Steak Burger, för mig, medan M högg in på en Sirlonsteak. Vilket kött och vilken service. Kan definitivt rekommendera ett besök här om ni hälsar på i Helsingborg. Restaurangen ligger dessutom centralt så om/när det är dags att gå vidare ut i natten så ligger det mesta inom någon minuts gångväg. Efter några timmars dinnerande så var det kanske inte så konstigt att men blev sugen på att röra sig så kvällen rundades av på Harrys. Tyvärr lite folktomt men vi fick i alla fall lite dans och, och en sängfösare.

Nu ligger nästa träff på mig och M så nu blir det till att fundera ut vilken restaurang vi ska testa härnäst.

Hur har er helg sett ut?

 

”Jag äter alltid lika mycket med ögonen, och dofterna, som med magen”

Godmorgon, eller ja, det känns närmare som godmiddag. Jag har sovit så dåligt i natt och vaknat i omgångar.. Har verkligen inte haft tid för bloggen denna veckan, känns som jag har jobbat sen stupat i säng. Mycket just nu men så är det i perioder. Älskar att ha många bollar i luften men kan säga att jag längtar efter lugnet just nu.

Vad piggar inte upp en fredag än lite blommor? Givetvis fick det bli en tur inom min florist och inköp av lite liljor och tulpaner. En söt liten skål följde med hem också. Perfekt att ha lite gott i på soffbordet, sen att det inte kommer att vara ifred är en annan sak 😉

Maten igår hade jag lätt ätit idag med! Till förrätt blev det lite småostar, carpaccio och jordgubbar. Maken tjatar jämt om pasta och jag som då nästan aldrig äter det fick ge mig hän. Entrecote som jag stekte upp (70grader innertemp) blev bara så perfa. Gorgozola,grädde,vitlök,pasta och lite till. Ojoj så gott. Pointsen på denna rätt blev dock väldigt högt. Hela 17sp. Men ibland får man hålla igen lite under dagen och istället lägga krut på kvällsmaten. Recept kommer ni få snart.

Åter igen som jag brukar säga. Detta är ingen ”fel” mat utan detta handlar om en livsstil. Oftast, som viktväktare, så är man rädd att det skall bli så höga points och äter inte med ögonen utan fokuserar enbart på pointsen. Det funkar inte i mitt liv då jag äter alltid lika mycket med ögonen, och dofterna, som med magen.

Jag har faktiskt gått ner hela sex kilo sedan början av februari och ändå kunnat njuta på vägen dit. Precis så det skall vara.

Nu ska jag in i duschen och sedan bege mig utåt, ha en fin lördag alla.

Pestokyckling med ugnsrostade morötter

Ibland så tryter fantasin och man inte har hunnit veckohandla ännu, då tar man det man hemma och ordnar ihop en middag. Och det var gott även denna gång 🙂

Pestkyckling med ugnsrostade morötter
2 personer 5sp p/p

  • 4 tsk Pesto Genovese nutsfree (Man man välja vilken pesto man vill ha)
  • 2 st kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • Morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • Currymango
  • Torkad rosmarin

Sätt ugnen på 220grader. Strimla morötterna, krydda med salt och romarin, ringla 1 tsk olja över.

Skär ett snitt i kycklingen lägg i 1 tsk pesto i samt 1 tsk pesto ovanför kycklingen, på varje del. Krydda med mangocurry, ringla över 1 tsk olja. Sätt in in i ugnen, efter 10 min sätter du in morötterna. Färdigt efter ca 30 min (håll koll på morötterna) Jag satte först kycklingen i mitten och grönsakernaunder, bytte plats efter halva tiden.

Kalas

Slängde av mig kläderna och på med pyjamasen . Jag sitter mitt i solens strålar som lyser upp hela vårt vardagsrum. Inser rätt snabbt att jag behöver ta tag i mina fönster, herregud så smutsiga! Jaja men jag blundar och njuter av solen en stund…

I söndags så hade vi litet 3-års kalas för tjejerna. Jag bjöd på potatis/köttfärssoppa, sallad och baguette.Jag tycker det är perfekt kalasmat. Storkok is the best!

Tjejerna fick jätte fina presenter från alla, barbie,cycklar,kläder m.m. Tack alla inblandade <3

Idag så jag på BVC med tjejerna, dom växer på bra. Adele har gått om Eden på vikten, inte konstigt då vi har lite bekymmer med maten, hon spottar ut all mat och äter bara flytande. Jag hoppas det är bara en fix idé, de har kollat hennes hals idag och läkaren såg inget. Så vi får ta och  avvakta ett tag till. De upptäckte bl.a att Adele har ett väldigt litet blåsljud på hjärtat men absolut ingen fara. Jag har det fortfarande som de upptäckte för 10 år sedan på en läkarkontroll. Saga hade det med men det växte bort. Så jag är inte orolig.

Beställde en ny bikini  för ett tag sen till sommaren, jag behöver fylla på med några stycken, men skulle vilja tappa lite så det sitter snyggt på 😉 Ställde mig faktiskt på vågen och det visade -5,5 kg  sen början av Februari, jag är nöjd 🙂

Nä nu ska jag luta mig tillbaka och andas, fortfarande mycket grejor som snurrar i huvudet och det bara fylls på. Men så är det ibland…

Tänk vad eftermiddagssol kan få en på gott humör. Helande för själen och så avkopplande…

Eden och alla hennes miner 😉

 

Hurra Hurra för Eden & Adele

2016 – 03-15 kl 20.04 samt 20.14 föddes två underbara flickor som fick namnet Eden & Adele.

Tänka sig att detta var för 3 år sedan. Tre år sedan då den coolaste förlossningen skedde. Två barn på samma gång, hur coolt är inte det?  Jag älskar att få vara deras mamma att se dom växa och att att deras personligheter blir starkare och bara mer underbara för vare dag som går.

Lik mycket som de bråkar så älskar de att umgås, skrattet som får vilken ond människa god igen. Får alltid lyckotårar när man hör det där hjärtliga skrattet från båda, nästan så tårarna rinner på dom själva.

Idag så fick sätta klockan tidigt ja väldigt tidigt, jag ville ju hinna före dom. Väcka dom med födelsesång och tända ljus och chokladmuffins och festis och så klart massa presenter…

Grattis mina finaste små prinsessor på eran födelsedag, mamma älskar er och pappa älskar er, era syskon älskar er. Ja hela släkten älskar er. GRATTIS

Vill ni läsa min förlossningsberättelse så kan ni göra det här – ett minne för livet.

 

Ädelostkyckling med kålrotsspaghetti

Ädelostkyckling med kålrotsspaghetti
4 personer 2sp/p

  • 4 st kycklingfile
  • 4 st msk Saint gur ädelost
  • 1 tsk olja
  • 1 påse kålrotsspagetti (köpte på Ica Maxi)
  • salt
  • peppar
  • Aromatkrydda
  • paprika rökt

Skär ett snitt rakt över kycklingen (låt ej kniven gå igenom) tryck i osten och ringla lite olja över och krydda. In i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

Koka eller stek eller ät kålroten som den är. Jag stekte upp den och saltade lite lätt.

Scroll to top