Och så fortsätter det…

Frosten har lagt sig som ett täcke över gräset, klarblå himmel och en bitande kyla. Solen tittar fram och tränger sig igenom träden. Finns det ngt mer uppfriskande att gå gå ut på en promenad när det är sånt här väder? I love it!

Sjukstugan fortsätter här hemma, idag kom Saga ner och mådde skit. Och vi som hade en röntgentid på sjukhuset, det fick snällt boka av. Tjejerna går om varandra och senast igår blev Eden kass..igen. Vilket jäkla mög som håller i sig så hårt! Nu är det bara jag som har klarat mig, så jag hoppas det håller sig så med. M är fortfarande dålig dock bättre. Men ni vet män, de har det lite tuffare än vi kvinnor när vi blir sjuka… Jag tror jag behöver komma på vilohem när detta är över, haha.

Soppdiet har ni gått på ngt sådant? Gjorde en grönsakssoppa igår med kycklingkorv. Har nog soppa för 2 veckor framåt. Så det kommer bli mycket soppa för min del, får göra ngt roligare till resten av familjen (när de vill börja äta igen) Just nu är det skorpor som de knaprar på.

 

Fläskfilé med ädelost,champinjoner och färsk pasta med ricotta & spenat

  • Fläskfilé ca 800-1000g
  • 1 st Ädelost
  • Vispgrädde el matlagningsgrädde
  • 1 st röd paprika
  • 1/2 gul lök
  • Salt & peppar
  • 1 msk Kalv fond
  • 1 nypa torkad timjan
  • 1 dl vatten
  • 1 näve färska champinjoner
  • 1 st frp Gourmet Pasta Ricotta,Spenat (Finns på Lidel)

Strimla lök, champinjoner och paprika och stek på medelvärme. Tillsätt fläskfilén som du har skurit upp (delat en medaljong på hälften) Stek till en fin yta. Tillsätt vispgrädde, vatten, fond,kryddor och ädelost (spara en bit som du sedan strösslar över vid servering) Koka pastan enligt förpackningen. Servera gärna med en krispig sallad.

Blääää

Våra planer gick i kras..igen

Magsjuka,vinterkräksjuka – you name it. Vad det nu är så är det jävligt iallafall! I februari hade tjejerna åkt på detsamma och det var då jag trodde jag skulle förlora Adele som fick en feberkramp (som vi då inte visste) och trodde vi skulle förlora henne, det ni kan läsa här. Eden blev först dålig men repa sig ganska bra, som hon brukar göra, men lilla Adele blir alltid mycket hårdare drabbad. Hon måste nog ha kräkt 25 gånger i går och kräket blev mörkare och mörkare det var ju bara galla. Tvingade i henne lite vätskeersättning i taget med spruta i ungefär 1 timme. Hon var så tagen, hon blev så liten, usch gör ont i mig när dom blir så dåliga. Eden körde en kaskadspya i går eftermiddag sen så repa hon sig igen, men extremt mammig. Så båda fick ligga och klänga på mig hela kvällen och ja hela natten för den delen. 

Natten vart bra, fick behålla vattnet de drack. Adele var antagligen uttorkad och ville bara dricka stora mängder vatten och blev lika ledsen varje gång vattnet tog slut. Men hon fick bara väldigt lite i taget samt med mellanrum, risken fanns att det kom upp. Men vi klarade oss. Klockan 05 fick det bollibompa på tv i sovrummet, sen somnade nog vi alla av utmattning..igen…

NU – sover alla och jag har precis tagit en skön och lång dusch och kan sitta ner och njuta av en kaffe i lugn och ro. Har längtat så efter tysthet,ensamhet och bara få landa och andas, snart är vi på det igen ju…

Herr M mår inte hundra och han fick oxå säg HEJ till toaletten. Hoppas det var en gång och tack och adjö, behöver hans friska fläkt här hemma…

Vi skulle ha en heldag/kväll/natt, det fick vi snällt ställa in och vi får hitta ett nytt datum till det, åhhh jag som hade sett fram emot det, men men så är det…

Nu en kopp kaffe till, tvätta upp handdukshögen från igår och se om mina små vill kanske ha ngt litet i magen när de vaknar… 

 

Då dansar vi in Fredagen

FREDAG

Ögonen går lite smått i kors här. Tjejerna bestämde sig att gå upp lika tidigt som pappa då han skulle flyga till Sthlm. Så det var bara att slita sig upp från sängen och ta hand om mina vildingar. Eden blev kass igår, en släng magsjuka (måste det ha varit) men natten var ok, antagligen hade hon ont i magen och skulle sova på mig. Att ligga raklång en hel natt i sängen är inte riktigt min grej, ont över allt och lite till. Hon är bättre idag iallafall, men dom har blivit smått förkylda. Märkligt, de blir alltid dåliga när jag har varit på tvillingträffarna. Ja det är iofs inte märkligt, med massa andra barn och nu är det den tiden på året då alla blir sjuka – suck!

Men vi håller tummarna att det går åt rätt håll. För i morgon ska jag och M till Köpenhamn och då vill man inte lämna sjuka barn. Så bär det av, så håll utkik här och på Instagram så får ni frossa bilder 🙂

Tjejerna sover och jag passar på att fixa här hemma, ska försöka komma på vad vi ska äta idag. Just nu står det helt still och vad jag är sugen på det vet jag inte.. Vad ska ni äta ikväll?

Ni ska få ett litet tips på de skönaste jeansen just nu. Jag har alltid bojkottat hög midja på byxor, men dessa är riktigt sköna och snygga OCH håller in det som de ska hålla in. Jag köpte ett par svarta, de är rätt stora i storlek så tänk på det. Jag köpte en M men skulle kunna tänka mig S. High Waist Molly på Gina Tricot tänkte även köpa denna färgen. 

Perfekt med höga jeans när man har en tröja som är kortare framtill

Ha en riktigt skön Fredag på er och trevlig helg. 

Thai gröncurry kycklingbiffar med parmesan & rosmarinpasta – Och tortillaplock

Plockade fram Smakboxen som kom för någon vecka sen. Givetvis infann sig inspirationen relativt omgående och jag satte samman ett helt eget recept som blev sååå himla lyckat!

  • Kycklingfärs
  • 1 st Limeskal+ saft
  • Färsk rosmarin
  • Torkad rosmarin
  • Parmesan
  • 1 st ägg
  • 3 tsk Sriracha ( stark röd chilisås)
  • 1/2 frp Blue Dragon – Grön currypasta
  • 1/2 frp Philadelphia sweet chili
  • 1/2 dl creme fraishe
  • 1 st scharlottenlök
  • Casareccia de Ceco pasta
  • Tryffelolja
  • Färsk basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar – tellicherry black pepper

Lägg kycklingfärs i en bunke och tillsätt ägg, schalottenlök, Sriracha, limeskal, limesaft och currypastan. Forma till lagom stora biffar och gör ett hål i mitten som du fyller med parmesanen.

Stek till biffarna fått en fin yta, lägg dem i en form, och ställ in i ugnen på 200 grader (15-20 min)

Koka pastan och häll ut vattnet när pastan är färdig. Tillsätt creme fraich, sweet chili, torkad rosmarin, färsk rosmarin och färsk basilika. Rör om och strö över riven parmesan samt salt/peppar efter tycke.

Vid servering tillsätt gärna några droppar tryffelolja, riven parmesan, flingsalt och mortlad peppar lägg sedan över biffen och en kvist färsk rosmarin. Smaklig måltid 🙂

Piglördag

  • Tortillabröd
  • Jalapeños
  • Brieost
  • Mango chutney
  • Valnötter
  • Honung

Gör två olika tortillabröd – en med jalapeños,brieost och honung. En med valnötter, mango chutney och honung. Stek på hög värme och vänd när osten börjar smälta.

Fläskfilépanna

Skulle egentligen blivit torsk igår men var inte alls sugen på det. Utan det fick bli fläskfilé 🙂 Barnen åt med glädje och ja det var riktigt gott. Snabbt och enkelt!

Fläskfilépanna 4-5 personer

  • 1 fläskfilé (ca 850-1 kilo)
  • 5 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk kinesisk soya
  • smör
  • 2 msk kalv-fond
  • 1 st rös chili
  • Persilja
  • Salt & peppar
  • 8 st Färska champinjoner
  • 3 tsk fiber sirup (för att få en rundare smak) du kan även använda lite honung eller lingon.
  • Serveras med ungsrostade morötter och palsternacka. Barnen fick ungsrostad potatis.

Gör så här
Dela svampen och stek upp på pannan med lite smör. Släng i den hackade chilin. Putsa fläskfilén och skär dela upp i två-tre bitar. Lägg ner köttet och fräs upp till en fin yta. Häll i matlagningsgrädden,sirapen,fonden,soya, salta och peppra. Låt det puttra på svag värme.
In med grönsaker/potatis i ugnen på ca 225 grader.
Servera med lingon och inlagd gurka. Och strö över färsk persilja till servering.

Rostad pumpasoppa

  • 1 butternutpumpa à 1 kg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör/rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika&chili
  • 1½ msk citronsaft

Topping:

  • 400 g svarta bönor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 lantbröd
  • pumpakärnor

Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skär bort skalet. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör&rapsolja. Strö över hälften av saltet. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond och crème fraiche. Koka upp och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock. Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick gräddfil. Rosta pumpa kärnorna och lägg på. Servera med bröd

Halloween middag och Trivas på Råå

En riktigt skön helg.

I lördags så var Louise & Magnus med familj på middag. Vi bjöd vi på het pumpasoppa och till varmrätt blev det BBQ Ribs som jag kokte och sen glaserade, till det rostad pumpa och en tryffelsallad. Till efterrätt morotskaka och Black Magic muffins. Jag var fortfarande mätt på söndag morgon 😉

En skön avslutning på helgen blev ett besök till Trivas på Råå med Mamma, vi tog varsin helkroppsmassage och efter det gick vi och satte oss i deras relaxavdelning och njöt av en charkbricka och ett glas bubbel. Guuud det behövde jag verkligen!

Vackra Louise som jag är glad över att ha fått in i mitt liv <3
Rostad het pumpasoppa till förrätt

BBQ ribs med rostad pumpa, hemmagjord dippsås och tryffelsallad

 

 

Sötaste tjejerna <3 
Isabella 🙂
Morotskaka och Black magic muffins till efterrätt
Älskar deras inredning och lugnhet!

 

Scroll to top