Skulle egentligen blivit torsk igår men var inte alls sugen på det. Utan det fick bli fläskfilé 🙂 Barnen åt med glädje och ja det var riktigt gott. Snabbt och enkelt!

Fläskfilépanna 4-5 personer

  • 1 fläskfilé (ca 850-1 kilo)
  • 5 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk kinesisk soya
  • smör
  • 2 msk kalv-fond
  • 1 st rös chili
  • Persilja
  • Salt & peppar
  • 8 st Färska champinjoner
  • 3 tsk fiber sirup (för att få en rundare smak) du kan även använda lite honung eller lingon.
  • Serveras med ungsrostade morötter och palsternacka. Barnen fick ungsrostad potatis.

Gör så här
Dela svampen och stek upp på pannan med lite smör. Släng i den hackade chilin. Putsa fläskfilén och skär dela upp i två-tre bitar. Lägg ner köttet och fräs upp till en fin yta. Häll i matlagningsgrädden,sirapen,fonden,soya, salta och peppra. Låt det puttra på svag värme.
In med grönsaker/potatis i ugnen på ca 225 grader.
Servera med lingon och inlagd gurka. Och strö över färsk persilja till servering.