Chorizo Chipotle med rotfruktsmix

Har ni testat denna korven? Riktigt god och smakrik. Lägger absolut 5 sp på en sådan. Till det så stekte jag upp en påse rotfruktsmix. Vill man ha sås till så är lätt creme fraiche paprika & chilli så gott till.

Chorizo Chipotle med rotfruktsmix
2 personer 13sp p/p

  • 1 tsk olja
  • 1 påse rotfruktsmix 450g
  • 4 st Ica Selection Chorizo Hot Chipotle korv

Stek korven samt rotfruktsmixen. Servera med creme fraiche (räkna sp på det)

Krämig kycklingpasta med bacon.

Krämig kycklingpasta med bacon.
5 personer 8sp p/p

  • 1/2 påse salladslök
  • 1 /2 dl  soltorkade strimlade tomater
  • 250 g broccolimix
  • 1 förp klippt kalkon bacon
  • 3 dl mildamat 15%
  • salt
  • peppar
  • 1 frp bönpasta
  • 5 st kycklingfilé
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Följ anvisningen på paketet.
Ansa och skiva salladslöken.
Stek baconet  i en stekpanna.  Vänd ner salladslöken och fräs någon minut. Lägg på en tallrik sidan om. Strimla kycklingen och stek den tills den blir klar. Häll i brocolimixen, stek upp. Häll i, bacon och salladslöken. Häll i grädden,tomater och pastan i pannan. Låt det bli varmt. Smaka ev av med salt och peppar.

Spanien är utsett till det hälsosammaste landet att leva i

Den allmänt erkända listan Bloomberg Healthiest Country Index över världens sundaste länder rankar Spanien som nummer ett bland 169 undersökta länder. Scrollar man vidare i texten så inser man, rätt snart, varför jag och familjen väljer att återvända, år efter år till Costa Blanca-kusten. Och snart är det dags igen…

Vi skriver snart Mars vilket innebär att det bara är drygt tre månader innan sommaren är här. Ni som följer bloggen vet att vi brukar bila, genom Europa, och ner till Spanien där vi har vår lilla pärla i form av Cabo Roig. Och snart är det dags igen. Nu kvarstår bara den lilla, men ack så viktiga frågan, var vi ska bo detta året. Huset vi brukar hyra gick ut till försäljning (Ja, vi gjorde en framstöt men kom inte överens) och har fått nya ägare och därmed blir det slutet på vårt boende i just det huset. Men vi har en del uppslag att gå på och denna gången verkar vi bli ett större gäng då även syrran blivit sugen på att dra ner med familjen. Med andra ord så står vi inför utmaningen att hitta ett hus för 9-10 personer vilket inte alltid är det lättaste. Så har ni några bra uppslag, eller kontakter, tveka inte att höra av er. Vi kan ju området väl och vet var vi vill bo så det är ju ett litet begränsat letande men även en rolig utmaning. Allt lär vara spikat inom någon vecka och då lovar jag att uppdatera er om vart det bär av.

Jaha, tänker ni – varför ständigt detta Spanien? Ja, det var därför jag blev så glad när jag läste rapporten som publicerades i Svenska Magasinet. När ett barn föds i Spanien så har barnet den högsta förväntade livslängden bland alla EU-länder. Att det fantastiska klimatet med mycket sol och värme gör sitt är en självklarhet. Men Bloomberg-indexet understryker även effekterna av det spanska folkhälsosystemet och de spanska matvanorna. Och ni vet ju att just mat ligger mig väldigt varm om hjärtat. Enligt en studie som har letts av ”University of Navarre Medical School” så har den traditionella medelhavsdieten kompletterad med extra-virgin olivolja eller nötter en större positiv påverkan på hjärt-kärlsjukdomar än de som bara har fått kost med reducerad fetthalt. Nu väntar vi bara på att det skall komma en rapport om att Cava utsetts till ”livets vatten” så är hela min kostcirkel komplett och helrätt.

Vad har ni själv för planer i sommar?

Kräftor i kokosmjölk med koriander

Igår så orkade ingen av oss stå och lägga ner större ”jobb” på maten. Sådana dagar har man ibland. Så då vill jag tipsa om denna 🙂

Kräftor i kokosmjölk med koriander 4 personer (mindre portioner) utan ris 5sp med ris 9sp

  • 2 port ris
  • 340-400 g kräftstjärtar i lake
  • 1 förp sockerärtor
  • 1 påse pineapple thai kryddmix (à 30 g) (3sp)
  • 400 ml kokosmjölk lätt
  • 1 burk minimajs
  • 1/2 kruka koriander
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Ansa och skär sockerärtorna.
Koka upp kryddmixen i kokosmjölken i en gryta. Lägg i sockerärter och majs. Låt koka i 3 minuter.
Rör i kräftorna i grytan och låt det bli varmt. De ska inte koka, då blir kräftorna sega. Hacka koriandern.
Servera grytan med ris och strö över koriander.

Perfekt ”vår” dag i Helsingör

Helgen går mot sitt slut och så även sportlovet här nere i de södra delarna av landet. Både jag och M har jobbat denna veckan så det har inte blivit så mycket aktiviteter som man kanske önskat. För de stora barnen har det dock inte spelat så mycket roll då de har haft fullt upp med att umgås med kompisar osv

I går vaknade vi dock till en kylig, men solig, dag och då kan man ju bara inte sitta inne utan ett miljöombyte var på sin plats. Det är vid sådan här tillfälle som man dessutom är glad för att vi har så nära till grannlandet för det var nämligen dit vi styrde vår kosa denna dag

Det blev buss ner till Knutpunkten och en tripp till Helsingör. Korven, på båten, slank ner utan problem och fyllda av energi började vi klampa runt bland lördagsflanörerna på Helsingörs gågator. Att ge sig på att shoppa, i Danmark, är ju inte så aktuellt i dagsläget med tanke på kronkursen så istället gick vi ut till Kronborg Slott och fick känna lite av de historiska vingslag som omger det gamla slottet. Det blev ett besök i både slottstorn och slavboningar. Man märker verkligen att barnen börjar bli lite större och att det finns ett intresse av att få veta mer om historien. Att se Liams ögon bli stora som tefat, när vi kikade på kanonerna, var riktigt roligt och även när man, flera gånger under dagen, fick höra hur mysigt och spännande vi hade. Kan varmt rekommendera en tripp till slottet om ni skulle ha vägarna förbi andra sidan sundet.

Efter ett tag kände vi oss nöjda, och lite frusna, så då var det perfekt att Værftets Madmarked bara ligger ett stenkast bort. Stället öppnade 2017 och består av ett stort varvshangar som man fyllt med olika streetfood koncept med mat från hela världen. Arabiskt, Italienskt, Indiskt, Brittiskt – you name it! En oerhört härlig miljö som samtidigt blir en upplevelse för hela familjen då man även byggt det barnvänligt med bla en liten lekplats mitt i hangaren.

Vi högg in i varsin hamburgare, jag en New York cut brisket burger, och M i en Big Dog delux! Saga nöjde sig med pommes och Liam, som mer var sugen på något sött, tog en Crepe med glass, oreokex och chokladsås. Givetvis slank det ner en öl för oss vuxna också…

Väl tillbaka i Helsingborg så tog vi rundan ner om Norra Hamnen innan bussen, mot Övfre, gick tillbaka med ett gäng nöjda och glada resenärer…

Söndagstipset – Väskor från Alixtra Bags & Accessories

I samarbete med Alixtra.se

Godmorgon 🙂
Idag har jag ett trevligt söndagstips med en rabattkod till er.

Jag har alltid en hel del grejor i min väska, dator, smink ,nycklar, blöjor, kofta ja you name it! Jag bara älskar denna väskan från ReDesigned – Molly Bag. Den är i mjukt skinn och blir bara vackrare  ju mer du använder den. Den är perfekt för den som, precis som jag, har en del i väskan. Jag tycker den är så snygg och är så glad att har äntligen har hittat den! Den finns även i svart. Ni hittar väskan här.

Jag har några stycken från Alixtra Bags & Accessories bl.a denna söta lilla väskan.

Wannahave är en nätt och smidig väska som har kortfack på sidan. Du får plats med mobil, läppstiftet och lite annat smått. Jag har den svarta och den finns i 4 andra läckra färger.

Och självklart så kommer jag att ha en rabattkod till er! Om ni använder koden linsalusen20 så får ni 20% rabatt på alla väskor som finns i lager (EJ kommande nyheter) samt att ni får 20% på alla smycken på från BudToRose. Koden kommer att gälla en vecka ut 🙂

Moules Marinières

Igår så hade M kockmössan på sig i köket. Eros i högtalarna och och glas rött så trollade han fram en så god rätt.

Moules Marinières 2 portioner 3 sp p/p

  • 1 kg blåmusslor (Köptes ICA förkokta musslor)
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1/2 chili (hackad)
  • 2 dl fiskfond 
  • 2 dl milda mat 4%
  • 1 knippe persilja, till garnering

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt musslorna , häll på vin, fond och grädde.Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.

Lyft ur musslorna  och lägg på djupa tallrikar och låt soppan koka ner lite.. När soppan är klar häller du det över musslorna. Garnera med hackad persilja.

Limemarinerade jordgubbar och pannacotta, kardemumma.

Kär dag har många namn, – Onsdag, Lilllördag, Piglördag och tydligen slarvdagen enligt P4 😉 Men för mig är det piglördag 🙂

Festa till med en härlig efterrätt ikväll kanske? Då har jag ett recept till dig 🙂

4 personer 3sp p/p

  • 2 gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl mellanmjölk
  • Jordgubbar
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk hermesetas flytande
  • 4 dl kvarg 0,2% vanilj
  • 2 tsk lime

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och socker. Koka upp mjölken. Lägg i gelatinbladen och rör så att de löser sig. Låt mjölken svalna till fingervarmt. Blanda det sedan med yoghurt. Häll upp i glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Skär jordgubbarna fint och blanda med  limesaft och kardemumma. Lägg det på pannacottan och servera.

Scroll to top