Spanien är utsett till det hälsosammaste landet att leva i

Den allmänt erkända listan Bloomberg Healthiest Country Index över världens sundaste länder rankar Spanien som nummer ett bland 169 undersökta länder. Scrollar man vidare i texten så inser man, rätt snart, varför jag och familjen väljer att återvända, år efter år till Costa Blanca-kusten. Och snart är det dags igen…

Vi skriver snart Mars vilket innebär att det bara är drygt tre månader innan sommaren är här. Ni som följer bloggen vet att vi brukar bila, genom Europa, och ner till Spanien där vi har vår lilla pärla i form av Cabo Roig. Och snart är det dags igen. Nu kvarstår bara den lilla, men ack så viktiga frågan, var vi ska bo detta året. Huset vi brukar hyra gick ut till försäljning (Ja, vi gjorde en framstöt men kom inte överens) och har fått nya ägare och därmed blir det slutet på vårt boende i just det huset. Men vi har en del uppslag att gå på och denna gången verkar vi bli ett större gäng då även syrran blivit sugen på att dra ner med familjen. Med andra ord så står vi inför utmaningen att hitta ett hus för 9-10 personer vilket inte alltid är det lättaste. Så har ni några bra uppslag, eller kontakter, tveka inte att höra av er. Vi kan ju området väl och vet var vi vill bo så det är ju ett litet begränsat letande men även en rolig utmaning. Allt lär vara spikat inom någon vecka och då lovar jag att uppdatera er om vart det bär av.

Jaha, tänker ni – varför ständigt detta Spanien? Ja, det var därför jag blev så glad när jag läste rapporten som publicerades i Svenska Magasinet. När ett barn föds i Spanien så har barnet den högsta förväntade livslängden bland alla EU-länder. Att det fantastiska klimatet med mycket sol och värme gör sitt är en självklarhet. Men Bloomberg-indexet understryker även effekterna av det spanska folkhälsosystemet och de spanska matvanorna. Och ni vet ju att just mat ligger mig väldigt varm om hjärtat. Enligt en studie som har letts av ”University of Navarre Medical School” så har den traditionella medelhavsdieten kompletterad med extra-virgin olivolja eller nötter en större positiv påverkan på hjärt-kärlsjukdomar än de som bara har fått kost med reducerad fetthalt. Nu väntar vi bara på att det skall komma en rapport om att Cava utsetts till ”livets vatten” så är hela min kostcirkel komplett och helrätt.

Vad har ni själv för planer i sommar?

2 Comments

 1. Malin E
  2019-03-02

  Så härligt. Spanien mår man bra av
  .. pulsen går ner, njuter av varje minut.
  Såg på INTSAGram ni hittat boende, härligt.????

  Vi ses KANSKE ?

  Svara
  1. Linsalusen
   2019-03-02

   Ja riktigt skönt att det är spikat nu 🙂 Ja absolut det hoppas jag 🙂
   Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top