Moules Marinières

Igår så hade M kockmössan på sig i köket. Eros i högtalarna och och glas rött så trollade han fram en så god rätt.

Moules Marinières 2 portioner 3 sp p/p

  • 1 kg blåmusslor (Köptes ICA förkokta musslor)
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1/2 chili (hackad)
  • 2 dl fiskfond 
  • 2 dl milda mat 4%
  • 1 knippe persilja, till garnering

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt musslorna , häll på vin, fond och grädde.Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.

Lyft ur musslorna  och lägg på djupa tallrikar och låt soppan koka ner lite.. När soppan är klar häller du det över musslorna. Garnera med hackad persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top