Blomkålspizza med svamp och skinka
4 personer 6 sp p/p
1 st Bkomkålshuvud
2 st ägg
50g riven ost 12%
2 msk Fiberhusk
1 msk Oregano
2dl Passerade Tomater
250 g Champinjoner
Strimlad skinka 200g
100g riven parmesanost
Salt
Peppar
1 röd lök
1st Röd paprika
Sätt ugnen på 200°.
Riv blomkål fint (på rivjärn eller i matberedare/mixer) och blanda i ägg, ost, fiberhusk, oregano.
Platta ut degen med hjälp av en slev på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugn i ca 20-25 minuter.
Koka upp passerade tomater och krydda med sal, svartpeppar och oregano. Låt puttra på svag värme utan lock så att det reduceras ner och blir lite tjockare.
Ta ut botten ur ugnen och bre på tomatsås, lägg på strimlade löken, skivade champinjoner och skinka. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Strö över färsk basilika vid servering.
När man kommer hem efter en lång dag på jobb och möts med upptända ljus, en cava på kylning och en härlig bricka med massa god plock då blir man lite kär 😉 – Tack fina M.
Minime sprang runt med sina pyjamaser och spred glädje som vanligt..Apropå sömn och barn så har aldrig mina stora när de var små (vad jag minns) sagt att de är trötta och vill lägga sig. Eden och Adele gör det, jag behöver aldrig nästan säga att nu är det natti natti. Utan när klockan är 1830-1930 då säger dom alltid mamma jag är trött jag vill sova – say what? Ja bara tacka och ta emot 🙂
Sitter och funderar på kvällens middag. Blir nog pizza, blomkålspizza. Och den är även snål i points.
Saga skulle laga en 2 rätters ikväll till henne och två till. Så himla kul att hon har matintresse eller ja mer ett bakintresse. Hon fixar och donar, gör inköpslista och drar sedan iväg och handlar.
Söndag spenderade vi mer eller mindre i pyjamas och hemma.
Vi storstädade huset till julmusik och tände upp lite ljus, skönt med sådana dagar, där vi inte har några måsten eller krav. Känns som att veckorna går så snabbt och helgen likaså. Det är alltid ngt inbokat, så man uppskattar dessa dagarna lite extra mycket.
I lördags så var klockan satt och jag drog väg och jobbade. Efter en sådan intesiv dag så blir man rätt slut. Men syrran hade spontant bjudit in på middag på sen eftermiddag så vi gick dit. Det var ett mini kalas för Nicolas,Michelle och Juni som fyller ja, faktiskt år idag – GRATTIS på er godingar. Det blev en mysig avslutning på lördagen.
Dagarna går i all världens hast och nu har vi redan gått in i November månad. För min del har det varit mycket jobb och känns som man bara har ätit,sovit och jobbat.
I onsdags så blev lilleman äntligen 11 år!
Som han har längtat efter sin dag. Sång och presenter på sängen och massa kramar från lillasystrarna. Dom älskar verkligen födelsedagar de sjunger högt och vill gärna hjälpa till att öppna presenterna med haha 😉
Vi brukar alltid göra kladdkaka men denna gången fick det bli en chokladbolls tårta och tror mig blev uppskattat medan ack så söt.
Detta receptet kommer jag absolut att göra flera gången och såsen är ”to die for”
Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker
6-8 peroner
1kg fläskytterfilé
0.5 msk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 msk neutral olja
Grönsakstillbehör
1 msk smör
100 g svartkål
300 g palsternackor
200 g svartrötter
200 g rotselleri,
2 msk neutral olja
1 tsk flingsalt
Proseccosås
0.5 finhackad rödlök
2 msk smör
3 dl grädde
2 msk koncentrerad oxfond
1 msk finhackad timjan
2 dl mousserande vitt vin (prosecco)
Skär bort fettkappan på fläskytterfilén. Strö ut salt och peppar på en skärbräda och vänd köttet i kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör och olja. Stick in en ugnstermometer och tillaga i ugn på 200° till en innertemperatur på 70°. Låt köttet vila under folie fram till serveringen.
Grönsakstillbehör:
Höj ugnsvärmen till 250° och fördela grönsaksstavarna på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Blanda i svartkålen med de rostade grönsaksstavarna och smaka av med salt och peppar.
Proseccosås:
Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på grädde, fond, timjan och prosecco. Låt koka ner till hälften och smaka av med salt.
Skär köttet i 2 cm skivor och lägg upp på tallrikar tillsammans med grönsakerna. Mixa såsen skummig med en stavmixer och häll på precis innan servering.
Detta med att ändra till vintertid har jag aldrg brytt mig om innan egentligen. Men man märker när man har smått att skillnaden finns. Jag har en litet tjej som ALLTID vaknar tidigt medans Eden alltid sover längre. Så i morse tyckte Adele att det var dags att gå upp 0430? WHAT vad händer? Det är alldeles för tidigt för oss att gå upp. Lite kli och lite övertalning så låg hon kvar åtminstone en 30 minuter till. Det har varit prat om att vi ska slopa vintertiden tror jag det var, och bara köra på sommartid. Det tycket jag är helt rätt, låt det vara samma tid hela tiden så slipper man böket med att ändra osv.
Ja då är det höstlovsvecka för barnen och vi vuxna jobbar. Dock är jag ledig idag, så det blir lite extra mys. Sonen fyller 11 år Onsdag och jag ska fixa det sista på hans presenter. Ja och ni vet ju hur det är ni med stora barn, ju äldre dom är desto dyrare blir det.
Vad ska ni hitta på på lovet?
Helgen som var så så hade vi M syster med familj på middag och övernattning och igår så hade vi vår årliga kåldolmemiddag, jag kommer aldrig tröttna på kåldolmar,kokt potatis och gräddsås mums. Hem och sen svida om till pyjamas och sen var det nano nano för mig 🙂
Har ni haft en bra helg?
Fläskytterfilé med ungsrostade grönsaker och proseccosås Blev Lördagens middag.Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon
Här blev dagen vab i stället för jobb. Eden har sovit i kloss med mig, ja det gör hon varje natt iofs. Men jag har knappt sovit något och hon har varit så varm. Så vi skickade i väg de stora barnen och kröp ner med filt o kudde i soffan och dar har vi mer eller mindre spenderat dagen..
Jag är gräsänka nu, ja inte så dramatiskt utan det är bara för en natt 😉 Så det lär bli mindre slagsmål på vem som ska sova med mig i natt av de stora. Maten ikväll blir i all enkelhet, panerad fisk med mos till kidsen och en ceasarsallad till moi. Det står mer eller mindre still i huvudet på mig när det gäller att fantisera ihop matlistan, men det går ju i perioder, kan inte vara på topp alltid 🙂