Fiskgryta på torsk med aioli 5 personer 5sp p/p

  • 600 g potatis
  • 1 msk olja
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g torskfilé
  • Cayenpeppar efter smak
  • 2 st silverlök
  • 1 burk med räkor i lake ca 170g
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 450 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 burk kidneybönor
  • Salt, peppar
Hacka och stek silverlöken i en kastrull med olja. Tillsätt pastasås, vatten och smulad buljongtärning.
Skala eller tvätta potatisen skär i 2-3 cm bitar och släng i potatisen i kastrullen. Låt puttra tills potatisen är färdig. Koka potatisen.
Skär fisken i bitar och lägg ner den och bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter. Släng i räkorna men spara lite till att toppa soppan med.
Hacka gräslöken och strö över grytan och servera med potatis och aioli.
Jag köpte Aioli denna gången, men annars så är det väldigt enkelt att göra själv.