Överraskade sambon med LCHF semla. Åt en hemma hos syrran för någon vecka sen och det var så gott. Så jag var bara tvungen att testa själv och det gick så bra så.
Jag fick inte ha min i fred så lilleman åt upp halva min;-) Så jag får nog göra fler här hemma *S*

Skönt att kunna unna sig något gott ngn gång, äter inte sånt här på vardagarna el ja knappast på helgen heller. Men någon gång får man unna sig det lilla extra.  😆

Receptet är hämtat från syrran, 56kilo

4 Bullar
3 ekologiska ägg
4-5 msk sötning (valfritt vad man vill ha)
1 dl grädde eller kokosnötmjölk
2 msk kokosnötmjöl aman prana
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 10 min och sen formar du 4 bullar med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 20 min och låt sedan svalna under bakduk.

Mandelmassefyllning
Rejält med inkråm
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl (eller hälften / hälften mandelmjöl hasselnötmjöl)
3 msk sötning

Blanda nötmjöl med grädde och sötning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.
Vispa grädden med lite vanilj och spritsa ovanpå, avsluta med hatten!

Topping
Vispad grädde

Så smaklig spis:)