Lax Asian style med ingefära och spenat

  • 4 portionsbitar lax 
  • jasminris 
  • salt och peppar 
  • 1 dl sesamfrö 
  • 4 msk olivolja 
  • 1 rödlök 
  • 1 röd chili 
  • 2 påsar babyspenat (à 70 g)
  • 2 dl gräddfil 
  • 2 msk japansk soja 
  • 3 msk sweet chili 
  • 3 msk färskriven ingefära
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Krydda laxbitarna med salt och peppar, vänd dem i sesamfrö och bryn i hälften av oljan, lägg laxen i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Skala löken och skär den i klyftor. Dela och kärna ur chilin, skär den i breda strimlor. Skölj spenaten och låt den rinna av.
  5. Blanda gräddfil med soja och sweet chili till en sås.
  6. Fräs lök och chili i resten av oljan, rör ner ingefäran och vänd ner spenaten. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera lax med spenat, sweet chilisås och ris.