Kors och tvärs genom Europa…

Jag älskar att resa och har alltid gjort så länge jag kan minnas.
Genom mina 42 år har jag rest kors och tvärs över såväl Europa som en del andra världsdelar. När jag ser tillbaka på det så är där dock vissa resor som har satt ett djupare avtryck än andra.
Självklart är det alltid spännande när man, utflugen från föräldrarhemmet, ger sig ut i världen utan det skyddsnät som ens föräldrar innebär och, för första gången, står på helt egna ben någonstans i världen. Men ändå är det inte dom resorna (eller resmålen) som gjort starkast intryck på mig – eller skapat de käraste minnena heller för den delen.

Ett ovanligt tomt Autobahn
Ett ovanligt tomt Autobahn
I sommar skall jag, för första gången, ta med min egen stora familj ut på Europas landsvägar. Otaliga är de minnen från när jag, med mamma och pappa, kuskade runt på otaliga motorvägar genom städer och byar i Europa. Jag minns städer som Kassel, Bibione, Nice, Achenkirchen. Jag minns stränder, skidbackar, bilköer, vägkrogar, frukostar på Holiday Inn och de eviga väntetiderna för att köra på Tysklandsfärjorna. Jag minns också de otaliga belysningsstolpar, med tillhörande fotbollsarenor, som jag försökte lokalisera med min Europaatlas från bakrutan på pappas Volvo. Eller minnen från magsjuka i Österrike till ofrivilliga plurr i någon av Venedigs alla kanaler…

Akta er för att trilla inågon av Venedigs alla kanaler
Akta er för att trilla i någon av Venedigs alla kanaler
Då vi är en stor familj numera så har det inte alltid varit så lätt att ge barnen de upplevelser som jag fått med mig från barndomens alla resor. Men nu skall resan äntligen bli verklighet! För minstingen i familjen innebär det den första resan utanför Skandinavien och för oss alla så är det den första resan tillsammans som en enda stor familj.
Nu ska mina barn själv få skapa de minnena som de, förhoppningsvis, tar med sig i framtiden. Minnen som de kan se tillbaka på med ett leende och alltid kunna njuta av eller föra vidare till sina egna familjer någon gång i framtiden.

Blir det någon frukost på Holiday Inn i sommar?
Blir det någon frukost på Holiday Inn i sommar?
Danmark, Tyskland, Frankrike! Rödby, Kassel, Paris! Det blir samtidigt en prövningens tid med många timmar i bilen men ack vad vi kommer få uppleva mycket – jag, S och barnen…genom en bakruta…letandes efter belysningsstolpar i någon stad..kors och tvärs genom Europa…

M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top