Livsuppdatering, förkylning och en dos Krakow,Mexiko och en födelsedag

Lördag – och det känns så otroligt skönt att helgen inte är slut än. Jag tror vi alla här hemma känner likadant. Däremot har vi dragits med någon envis förkylning, eller rättare sagt något som känns som en förkylning men som aldrig riktigt bryter ut. Ont i öronen, halsont och en seghet som hängt med i nästan två månader nu. Så tröttsamt!

Jag vet att jag inte har varit så aktiv här inne på bloggen den senaste tiden, förutom att slänga upp något enstaka recept. Fokus har helt enkelt legat mer på det riktiga livet – ni vet, vardagen som bara rullar på. Men ni vet ju att ni alltid kan följa mig på Instagram också 👉 @linsalusen.se.

För några veckor sedan hade vi kickoff med jobbet, och den blev till en resa till Krakow. Och vilken stad alltså! 😍

Så mycket charm, härliga restauranger, mysiga små gator och det judiska kvarteret som verkligen är något speciellt. Det var första, men absolut inte sista gången jag var där. Jag kommer helt klart åka tillbaka – snart hoppas jag.¨¨¨

Och som om det inte räckte med roliga saker – förra helgen var vi hembjudna till en god vän på mexikansk afton.

Vi var uppklädda till öronen och allt var verkligen perfekt – maten, drycken, stämningen… ja, you name it! Det var en sån där kväll man inte vill ska ta slut, fylld med skratt, musik och den där härliga känslan av att bara vara i nuet. Ja vi var hemma strax efter 04.

Sen har vi också hunnit fira vår son som fyllde 17 år den 30:e! Herregud, vart tar tiden vägen? Jag minns fortfarande när han var liten och sprang runt hemma, alltid full av energi och skratt. Nu är han snart vuxen. Man blir lite sentimental som mamma ❤️ firar med honom och skönsång på morronen och sen på kvällen hade jag bokat en tur med båtarna med deras fantastiska buffé. Mysig kväll vi fick tillsammans.

 

Och ja… månaderna springer verkligen iväg. Känns som att vi precis kom hem från Spanien, och plötsligt inser man att julen närmar sig med stormsteg. Det är redan november (!) – helt galet.

Jag måste erkänna att jag redan är lite småtrött på julen, trots att den inte ens har börjat än 😅 Det känns som att julen börjar tidigare och tidigare för varje år. När jag såg julpynt redan i början av oktober så kände jag bara… nej, inte än tack!

Jag brukar själv vara rätt tidig med att börja pynta, men granen och allt det där får faktiskt vänta tills det närmar sig första advent. Lite julmagi ska man ju ändå spara till rätt tid ✨

Nu ska jag njuta av resten av helgen, dricka något varmt för halsen och bara ta det lugnt.

Hoppas ni också har haft en riktigt fin start på helgen! 💕

Kram,

Samone

Sweet Crunchy Noodle Bowl

Satt nog hela eftermiddagen igår för att komma på vad vi skulle äta.  Har man olika viljor i familjen så blir det inte lätt alltid – jag fick nej till nästan allt jag nämnde. Till slut satte jag mig på cykeln, trampade upp till Maxi och bestämde mig för att ta ett beslut på plats. Tyvärr var lövbiffen helt slut, så det fick bli kyckling istället. Och tur var väl det, för resultatet blev verkligen så uppskattat! 🙌

Så här kommer receptet på min Sweet Crunchy Noodle Bowl – en rätt med krispig kyckling, söt hoisinsås, lite hetta och massor av smak.

6 personer

Ingredienser

  • 1 kg Kycklingfilé

  • 1,5 paketÄggnudlar

  • Hoisinsås (en hel burk)

  • Crispy Chili in Oil smaksättare efteråt

  • Chilli Mayo smaksättare

  • Sweet Chili-sås 1 dl

  • Panko

  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Förbered kycklingen
    Dela kycklingfiléerna och strimla dem.
    Hälften av kycklingen lägger du i en marinad med sweet chili, salt och peppar. Sedan strör du över panko för den där härliga krispigheten, blanda runt så de blir täckta.

  2. Fritera i airfryer
    Lägg den panerade kycklingen i airfryern – 180 grader i cirka 25 minuter tills de blir gyllene och krispiga.

  3. Stek resten av kycklingen
    Den andra hälften steker du i stekpannan. Häll i en hel burk hoisinsås, krydda med salt och peppar och 1 dl vatten och låt allt puttra ihop några minuter.

  4. Koka nudlarna
    Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  5. Montera din bowl
    Blanda nudlarna med den stekta kycklingen och hoisinsåsen. Lägg upp i skålar och toppa med den friterade kycklingen.
    Ringla över Crispy Chili in Oil för lite hetta och Chilli Mayo för den perfekta krämigheten. Jag hade broccoli som tillbehör.

Kombinationen av sött, salt, krispigt och lite sting gör den här rätten till en riktig vinnare hemma hos oss! 🧡
Perfekt till både vardag och helg – och framför allt: alla i familjen älskade den!

Måndag igen

Känns som att jag alltid börjar med “måndag igen” – men herregud, veckorna och helgerna går verkligen så fort. Ibland alldeles för fort.

Jag har haft en jättemysig helg! I lördags var det som sagt syrran som stod för temamiddagen, och det blev både supergod mat och djupa samtal och skratt. Så mysigt att få hänga med mina systrar ❤️ Nästa gång är det vår tur att bjuda hem, men det dröjer ända till januari – temat är redan bestämt, och tro mig… jag längtar

Liten present till värdinnan

Trots lite knackig sömn mellan lördag och söndag så började dagen lugnt. Vi låg kvar i sängen och tittade på Idol, innan vi drog på oss kläderna och begav oss ut i skogen. Det var så otroligt mysigt – varmt, soligt och nästan lite vårkänsla i luften. Precis vad man behövde! Vi gick ner mot havet, strosade runt och bara njöt. Jag älskar verkligen mitt Helsingborg, och att stå där och blicka över till Danmark på andra sidan sundet… det är något speciellt.En fantastisk avslutning på en skön helg 💛

Och ja, måndag idag igen. Jobbat, fixat lite och börjar så smått förbereda packningen inför Polen – på onsdag bär det av med jobbet! Det ska bli riktigt roligt, och jag lovar att bjuda på lite bilder och uppdateringar därifrån.

Nu ska jag krypa ner på min sköna IR-matta, lägga mig bekvämt och slå på ett nytt avsnitt av Love is Blind. Har ni sett det? Så beroendeframkallande!

Ha en riktigt skön måndag, vänner

Mysfrukost, loppisfynd och festplaner

Imorse tänkte jag: ”Åh, vad skönt med en sovmorgon!” Men varför är det så svårt att faktiskt sova länge när man väl kan? Kanske för att kroppen är van att vakna tidigt. I och för sig var det nog lika bra – klockan var 07.20 när Eden kom in för att hämta något i sovrummet, och när jag ändå vaknat gick det inte att somna om.

Så det fick bli en mysig frukost framför tv:n istället. Det fanns lite pannkakor kvar från gårdagen då jag hade syrran och systerdottern på frukost.

 

Vi har bestämt att göra det till en liten tradition – en gång i månaden ses vi på fredagar och bara startar dagen tillsammans. Nästa gång blir det hemma hos syrran som får stå för värdskapet. Så mysigt med små traditioner som dessa.

Idag har det varit full fart! Jag har varit på loppis, svängt förbi Väla och letat efter något passande till festen vi är bjudna på nästa helg. Jag drar till Polen nästa vecka så då hinna det inte hitta något. Temat är ”Mexikanskt” – hur kul!? Ser verkligen fram emot det, särskilt eftersom det blir många nya ansikten att lära känna.

Nu blir det en stunds vila och en film i sängen innan kvällen tar vid. Då väntar en trevlig middag hos Åse, dit både jag, maken, min andra syster och hennes man är bjudna. Det är alltid så roligt när vi systrar och våra män ses – mycket skratt blir det! Kvällens tema är färgglatt, vilket är perfekt – man kan verkligen sätta sin egen personliga prägel på det.

Hoppas ni alla har en riktigt fin lördag och att ni njuter av dagen på ert sätt.

Stor kram ❤️

Magiskt god kycklinggryta med sweet chili, ingefära & vitlök

Alltså, denna gryta!

En riktig vardagsräddare som går snabbt att svänga ihop men smakar som något man beställer på restaurang.

Den är krämig, lite het, lite söt – och full av härliga asiatiska smaker.

Hela familjen älskade den, och det bästa av allt är att den nästan sköter sig själv.

Jag brukar toppa den med färsk koriander och lite pressad lime, vilket lyfter smakerna och gör den så där fräsch och god.

Dessutom har jag lagt till vattenkastanjer som ger ett perfekt crunch i varje tugga.

Du behöver:

  • ca 700 g kycklingfilé
  • smör eller olja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 3 dl grädde
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 2 msk soja
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 burk vattenkastanjer
  • salt och peppar
  • Chilliflakes
  • Paprikapulver

Till servering:

  • färsk koriander
  • limeklyftor
  • ris eller nudlar

Så här gör du:

Gör en marinad på oljan, sweetcilisåsen, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar. Putsa och strimla kycklingfiléerna och lägg dom i marinaden i ca 1 timme.

Stek sedan kycklingen i smör eller olja tills den får fin färg.

Riv ner vitlök och ingefära och låt fräsa med en stund.

Häll i grädde, sweet chili, soja, kycklingfond och sambal oelek.

Låt grytan småputtra tills såsen tjocknar och kycklingen är genomstekt.

Tillsätt vattenkastanjer mot slutet – de ska bara bli varma, inte mjuka.

Smaka av med salt och peppar.

Toppa med koriander och pressad lime

Ny vecka – hösttrött men tacksam

Måndag igen och jag går in i en ny vecka – tröttare än tröttast. Det känns som kroppen redan har gått in i höst- och vinterläge. Kanske är det mörkret som smyger sig på, kanske att sömnen inte varit den bästa de senaste nätterna. Inatt drömde jag till och med de mest konstiga drömmarna, så ja… kaffet fick verkligen jobba extra hårt i morse.

Helgen däremot, den var precis vad jag behövde.

I fredags var vi hos vänner, åt gott, pratade om allt mellan himmel och jord och hade det riktigt trevligt.

Lördagen började jag dagen på sjukhuset och fick äntligen till en magnetröntgen av knäet. Så snart får jag reda på domen. Sen skulle jag iväg på kvällen pga en kvälls-show men jag lyssnade på kroppen och stannade hemma istället. Det blev en lugn kväll med familjen, jag gjorde taco burgers till barnen och en vanlig burgare till oss vuxna  och Idol i soffan.

Sis bjöd på en lördagsdrink

Och i söndags, ja då drog jag ner en sväng till havet och tog en promenad.

Havet har alltid varit min plats. Min trygghet, min energikälla och där jag hittar klarhet när tankarna snurrar. Att bo bara några minuter därifrån är något jag är så tacksam över. Jag kan sitta där i timmar, bara lyssna på vågorna, andas in den friska luften och låta tankarna landa.

På tal om återhämtning – något jag verkligen vill tipsa er om är min fantastiska IR-matta från Trendrehab.

Det är verkligen en produkt jag använder dagligen. Jag ligger på den varje dag – ibland framför tv:n, ibland i sängen, ibland bara för att få en lugn stund.

Den här modellen, PEMF Inframadrass med ametistkristaller, kombinerar infraröd värme, PEMF-teknik och ametistkristaller.

Det betyder att den inte bara värmer utan även stimulerar blodcirkulationen, lindrar muskelspänningar, hjälper kroppen att slappna av och ger en djupare återhämtning. Jag kan verkligen längta till min stund på mattan – den har blivit en självklar del av min vardag.

Så om du också känner att du behöver lite extra energi, återhämtning eller hjälp att slappna av nu när hösten smyger sig på, kan jag verkligen rekommendera att kika på denna (och deras andra produkter).

Du hittar den här hos Trendrehab

Och glöm inte – du får just nu 25 % rabatt med min kod LINSALUSEN.

Ta hand om dig, andas, och glöm inte att ge kroppen den återhämtning den förtjänar.

Pasta med taco-touch och pico de gallo

Hej då september – hej oktober!

Sista dagen i september och redan i morgon kliver vi in i oktober. Alltså, hur snabbt snurrade inte september förbi oss? Jag känner verkligen att jag knappt hann blinka innan månaden var över.

Den här veckan är det M som har fått ta över matlagningen här hemma. Det känns faktiskt otroligt skönt – jag är ju nästan alltid den som fixar maten, och just nu är jag lite trött och orkeslös. Att släppa taget och låta någon annan stå i köket är verkligen en lyx.

Och vilken tur, för idag lagade han något som blev en riktig fullträff! Barnen var dessutom väldigt nöjda (och de har varit ganska trötta på den klassiska spagetti med köttfärssås, kan jag erkänna). Den här rätten blev som en ny variant med en härlig taco-twist. Fräscht, smakrikt och enkelt – precis som jag vill ha det i vardagen.

Här kommer receptet:

Pasta med taco-touch och pico de gallo

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk rapsolja
  • 400 g nötfärs (5%)
  • 2 tsk spiskummin
  • 6 dl vatten
  • 1 förpackning krossade tomater
  • ½ tsk salt
  • 250 g pasta (gärna spaghetti, bruten i bitar)
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 grön chili
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 lime
  • 2 dl riven ost (17%)
  • 1 dl inlagda jalapeños

Gör så här:

Finhacka gul lök och vitlök. Stek i olja tillsammans med färs och spiskummin tills färsen blir smulig.

Häll i vatten, krossade tomater och salt. Koka upp. Bryt pastan på mitten och lägg i. Låt sjuda tills pastan är färdigkokt.

Under tiden gör du pico de gallo: Tärna tomater, finhacka rödlök, chili och koriander. Blanda ihop med pressad lime.

Smaka av pastan och toppa med riven ost, pico de gallo och jalapeños.

En riktig vardagsräddare som går snabbt att svänga ihop och känns som en rolig twist på två favoriter – pasta och tacos. Barnen var nöjda, vi vuxna också, och det bästa av allt? Jag behövde inte laga den själv!

Lyx i det enkla

Alltså, ibland går tiden så fort att man knappt hinner blinka, men ändå hinner man fylla dagarna med så mycket härligt. Den här veckan och helgen har verkligen varit en sådan.

I torsdags var jag iväg på ett event hos Pellegrino. Men först ett glas bubbel och lite gott i magen innan vi för iväg. På Pellegrino där bjöds det på vin, smårätter och framför allt ett härligt gäng människor. Riktigt roligt att få komma ut och fylla på med energi.

Fredagen blev något helt annat – en mysig lunchdejt med sonen innan det var dags att packa väskan och dra ner till stan för att möta upp L. Vi hade bestämt oss för en liten staycation i vår egen stad. Som vanligt föll valet på Elite Hotel Mollberg, vårt favoritställe med den där mysiga atmosfären som gör att man alltid känner sig lite bortskämd. Planen var egentligen att gå ut på stan, men ibland är det enklaste också det bästa – chark och bubbel på eftermiddagen, en drink i lobbyn och sedan kebab och tv på rummet. Så härligt med en kväll som fick vara precis så lugn och enkel.

Efter en smarrig hotellfrukost hämtade M oss och vi fortsatte in i en lördag som bara blev bättre och bättre. En skön promenad i skogen hos oss och sen på kvällen anslöt syrran och jag lagade hasselbackspotatis med pepparbiff och grönpepparsås – en riktig helgklassiker!

Och idag? Idag har vi nästan bott på vår nya IR-madrass från Trendrehab som äntligen kom hem i veckan. Den här madrassen är något alldeles extra – en PEMF inframadrass fylld med ametistkristaller som kombinerar värme och magnetfält för återhämtning, avslappning och rehabilitering. Perfekt för min fot och mitt knä, men också något hela familjen uppskattar. Jag tror vi alla kommer ha svårt att slita oss från den framöver. Är du nyfiken på att testa? Passa på, med min kod Linsalusen får du hela 20 % rabatt hos Trendrehab.

Resten av söndagen har spenderats i mysdräkt, med pussel och lugn. Så synd bara att helgen gick så snabbt – men vilken helg det blev.

Scroll to top