I kväll så blev både jag och M sugen på grillad kyckling, men att äta det bara rakt upp och ner är ganska tråkigt.
Så Martin hade googlat fram ett LCHF bröd som vi inte vi har testat förut. de andra LCHF bröden brukar bli så “tunga” och fettigt. Men detta var fantastiskt gott, kommer att vara en ny favorit här hemma i fortsättningen!

Så ikväll blev det – Grillad kyckling med hemmagjort vitlöks guacamole och parmesansallad och oopsie bröd.

Recept på Oopsies Recept hämtat från kostdoktorn.se
3 ägg
100 g philadelphiaost
en nypa salt
½ msk fiberhusk

Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.
De kan ätas som smörgås eller användas som korv- eller hamburgerbröd. Variera dem gärna med att strö över lite olika sorters frö innan gräddning, t.ex. vallmo-, sesam- eller solrosfrön.
Vi använde oss a vallmofrön

Recept på guacamoledipp
2 Advokado
1,5dl gräddfil
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Sen vanlig sallad och häll lite riven parmesanost över.
Smaklig Spis 🙂