Jag gjorde en riktig god vegetarisk rätt igår som jag gärna delar med mig. Jag räknade ut pointsvärdet på den och fick en portion till 9sp.

Ingredienser (6personer)

  • 2st stora Zucchini (försök att få tag i så raka som möjligt)
  • 1 st burk pizzasås med basilikasmak 400g
  • 600g fryst spenat (tinad när den ska användas)
  • 500g Ricotta
  • 2 st ägg
  • 3st vitlöksklyftor
  • Mozzarellaost
  • Salt & Peppar

Tilllagning

  1. Värm ugnen till 210 ° C
  2. Förbered en grund ugnsform med hälften av pasta sås. Med hjälp av en mandolin eller en osthyvel, skiva Zucchini längden att skapa breda band.
  3. Placera spenat i en stor skål och pressa ut överflödig vätska och kasta.
  4. Blanda i ricotta, ägg, vitlök och halva av mozzarellaost tills alla ingredienser är väl kombineras. Salta.
  5. Placera 1-2 zucchini ovanpå varandra, ta 1-2 matskedar av ricotta blandningen på slutet av zucchini. Rulla upp för att bilda en cannelloni och plats i en grund ugnsform, öppna änden uppåt. Upprepa med resterande zucchini och spenat blandningen.
  6. Häll återstående såsen över “cannelloni” och toppa med resterande ost.
  7. Grädda i ugnen i 20-30 minuter, eller tills osten är gyllene och bubblande och zucchini är mjuk.

img_0010-1 img_0011-1 img_0012-1 img_0017-1 img_0018-1 img_0021-1 img_0025-1 img_0028-1 img_6521