Spenat och ricottafylld Zucchini med tomat och mozzarellatäcke

Jag gjorde en riktig god vegetarisk rätt igår som jag gärna delar med mig. Jag räknade ut pointsvärdet på den och fick en portion till 9sp.

Ingredienser (6personer)

  • 2st stora Zucchini (försök att få tag i så raka som möjligt)
  • 1 st burk pizzasås med basilikasmak 400g
  • 600g fryst spenat (tinad när den ska användas)
  • 500g Ricotta
  • 2 st ägg
  • 3st vitlöksklyftor
  • Mozzarellaost
  • Salt & Peppar

Tilllagning

  1. Värm ugnen till 210 ° C
  2. Förbered en grund ugnsform med hälften av pasta sås. Med hjälp av en mandolin eller en osthyvel, skiva Zucchini längden att skapa breda band.
  3. Placera spenat i en stor skål och pressa ut överflödig vätska och kasta.
  4. Blanda i ricotta, ägg, vitlök och halva av mozzarellaost tills alla ingredienser är väl kombineras. Salta.
  5. Placera 1-2 zucchini ovanpå varandra, ta 1-2 matskedar av ricotta blandningen på slutet av zucchini. Rulla upp för att bilda en cannelloni och plats i en grund ugnsform, öppna änden uppåt. Upprepa med resterande zucchini och spenat blandningen.
  6. Häll återstående såsen över ”cannelloni” och toppa med resterande ost.
  7. Grädda i ugnen i 20-30 minuter, eller tills osten är gyllene och bubblande och zucchini är mjuk.

img_0010-1 img_0011-1 img_0012-1 img_0017-1 img_0018-1 img_0021-1 img_0025-1 img_0028-1 img_6521

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top