Livet Livets Goda Mat, Vin och Recept

Grillad ryggbiff med rotfruktssallad och vitlöksbakade tomater

Grillad ryggbiff med rotfruktssallad och vitlöksbakade tomater
4 personer 9 sp p/p

  • 4 skivor ryggbiff
  • 1 tsk flingsalt

Marinad

  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 msk worcestersås
  • 2 msk soja citron 8funkar bra med vanlig soja med)
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rosmainkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • svartpeppar

Potatissallad

  • 2 st palsternackor
  • 4st morötter
  • 1 dl lätt majonäs
  • 1 dl lätt creme fraishe
  • 1 tsk tryffelolja
  • salt
  • peppar
  • 1 påse sockerärtor
  • 1 ask gräslök
  • 1 ask rödbetskott

Örttomater

  • 300g tomater små i olika färger
  • 2 tsk  olivolja
  • 2 st vitlöksklyfor
  • Italiensk salladskrydda
  • 1 tsk flingsalt

Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en påse och häll i marinaden. Låt vara minst 1 timme.

Rotfruktssallad: Skär rotfrukterna i bitar Koka sedan palsternackan och morötterna i lättsaltat vatten och låt svalna. Blanda majonnäs, crème fraiche och tryffelolja. Krydda med salt och peppar.Strimla sockerärterna. Varva potatis, gräslök, ärtskott, sockerärter, rödbetsskott och sås i en skål. Förvara kallt till servering.

Örttomater: Lägg tomaterna i en aluminiumform med olja, vitlök, örter och salt.

Ta upp köttet ur marinaden. Grilla köttet. Vänd runt då och då, passa noga i början för att se att temperaturen inte är för hög. Låt sedan köttet vila i folie i ca 10 min.

Ställ formen med tomaterna i ugnen på 225 grader i ca 10 min (håll koll).aluminiumfolie.

Skär köttet i skivor och strö över flingsalt. Servera med örttomater och rotfruktssallad.

You Might Also Like

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: