Pepparrot och grillad lövbiff, nomnom vilken kombo….

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot, 4 Portioner

  • 500 g lövbiff
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Ramslökssmör

  • 1 dl finskuren schalottenlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök (eller gräslök)
  • 200 g smör
  • salt

Till servering:

  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • 4 ägg
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur 30 min innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt. Koka äggen.

Ramslökssmör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
  2. Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (ev med grillkorg). Grilla sparrisen ca 3 min. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
  3. Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med kokt ägg, pepparrot och ramslökssmöret.