En röd och en grön

Vaknade av att solen trängde sig in genom persiennerna. Det hade viskats om att våren skulle komma men tji fick jag. Sol ja – men värmen uteblev tyvärr. Dock var det lite varmare väder än på länge och det, i kombination med sol, gav mig precis den lilla energiboost jag behövde för att hitta på lite saker. Dessutom var ju M, som vanligt på fredagar, pappaledig och då kan man ju inte bara gå och dra benen efter sig.

Efter en snabb överläggning så bestämde vi oss för att skippa frukost och ta en brunch på IKEA. 49 kronor, med Familykort, är helt överkomligt även om du, som M högt och ljudligt påpekade, får vad du betalar för. Precis lagom med folk dock och så passade även twinsen på att få i sig lite av maten.

Var dock hemma igen vid 12-tiden och varken jag eller M var speciellt sugna på att sitta inne så vi fick ett ryck och tog båten över till Helsingör. Helt sjukt egentligen hur nära vi har till grannlandet och kanske är det just närheten, och att man är så van vid Danmark då man är uppväxt i Helsingborg, som gör att man lätt glömmer bort denna pärla. 

Hur som så hämtade vi Liam, när han slutade skolan, och åkte över. Förutom lite strosande så var det givetvis de röda och en grön som lockade. Jag talar givetvis om röda pölser och en Tuborg Grön. Finns inget bättre än de danska korvarna och till det en iskall öl. Vi stannade till vid samma ställe som man alltid gör när man är i Helsingör – korvkiosken vid Havnepladsen. 

När vi kom tillbaka så lämnade vi Liam hos en kompis och vi begav oss hemåt och en, nästan, barnfri kväll. Dock något utmattade nu så efter en grymt god middag (Kyckling med salviarisotto – recept kommer imorgon) så har vi slängt oss på soffan för en extrem lugn kväll. Imorgon blir det nämligen både kalas hos syrran och konsert (Magnus Carlsson/Weeping Willows) på The Tivoli.

Dagens Outfit

Eden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top