Date Dinner, tre-rätters

Igår så var det M tur att härja fritt i köket, det var ju hans fredag att göra en tre-rätters. Menyn var hemlig fram tills det var klart. Så det var bara att lägga benen i kors och njuta av se någon annan laga mat 🙂

Förrätt – Cloud egg parmesan
Varmrätt –  Kycklingbiffar med ungsrostade grönsaker och gremolatayoghurt
Efterrätt  – Punschfromage

Barnlediga (nästan) minis somnade redan halv sju så nästan helt barnfritt 🙂 Musik, god mat och gott vin till. En riktigt skön kväll! Tack darling ?

Förrätt

  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • stekt bacon
  • finriven parmesanost
  • finskuren gräslök
Sätt ugnen på 225˚C. Skilj äggvitorna från äggulorna. Spara de hela äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Forma moln av äggvitorna på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop för äggulan. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 3 minuter. Ta ut plåten och lägg på äggulorna, sätt in plåten igen mitt i ugnen ytterligare 3-4 minuter. Krydda äggen med salt och svartpeppar. Servera med  tillbehören.
 
Dryck – Bistro Lager
 
 
Varmrätt 2 Personer
 

Rostade grönsaker

  • 450 g potatis
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 rödlök

Kycklingbiffar

  • ca 250 g kycklingfärs
  • 1/2 ägg
  • 1 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 3 tsk timjan
  • 1 msk olivolja

Gremolatayoghurt

  • 1/4 kruka persilja
  • 1/2 citron
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 vitlöksklyfta

Sallad

  • 1/2 påse ruccola 
Sätt ugnen på 225 ˚C och sätt in en ugnsplåt.
 
Rostade grönsaker:Skär potatisen i klyftor och blanda den med olivoljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda paprikabitarna och löken med potatisen. Sätt
in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
 
Kycklingbiffar:Blanda färsen med ägg, pressad vitlök och kryddor. Forma till biffar och stek i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
Gremolatayoghurt: Hacka persiljan. Skölj citronen och riv skalet fint. Rör ner det i yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar och färskpressad citronsaft.
 Servera biffarna med gremolatayoghurt, ruccola och de rostade grönsakerna.

Dryck – Vårt ny husvin – Cacadu Ridge

 
Efterrätt 4 personer el 2 stora
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-4 msk punsch (smaka av)
  • 1 st ägg
  • 1 dl blåbär
  • 1 digestivekex

Vispa grädden tjock i en bunke. Vänd sedan ned punschen och blanda försiktigt. Vispa ägget i en egen bunke. Vänd försiktigt ner grädden. Fördela ut blåbär i botten av fyra glas och spara ett till dekoration på toppen. Klicka på moussen och ställ in i kylen minst tre timmar eller över natten. Smula över digestivekex och servera.

Dryck – Punsch

1 Comment

  1. […] bjöd på goda kycklingbiffar med rotfrukter och en god citron- och persilje yoghurtsås. Kändes fräscht och […]

    Svara

Lämna ett svar till Trettondag! - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top