Curry & köttfärssoppa – 5 personer
8 sp p/p

  • 400 ml kokosmjölk lätt
  • 3 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1/2 förp stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 g krossade tomater
Skala och hacka löken. Dela, och finhacka paprikan. Skala och finhacka ingefäran.
Strimla sellerin. Skala och skiva morötterna. Fräs lök, paprika och ingefära i oljan i en gryta.
Tillsätt färs, curry och spiskummin. Stek tills färsen fått lite färg.
Rör ner selleri, morötter, krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Krydda med salt och peppar.  Låt koka under lock ca 20 minuter.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Späd soppan med vatten om den känns för tjock (den ska vara ungefär som en gryta/gulasch).
Servera med koriander. Och jag klickade sedan i grekisk yoghurt 10%
Nomnomnom